Aljoša Matko se je v prejšnji sezoni prikupil navijačem, ki so ga izbrali za Vijol'čnega bojevnika. Foto: www.alesfevzer.com
Aljoša Matko se je v prejšnji sezoni prikupil navijačem, ki so ga izbrali za Vijol'čnega bojevnika. Foto: www.alesfevzer.com

Gre za nekoliko nepričakovan odhod in prestop, ki ga nismo predvideli. Ampak na veliko željo igralca in glede na njegovo prizadevnost v dolgih skupnih letih še iz nogometne šole, odnos ter pristop, s katerim je redno opozarjal nase, smo sklenili dogovor. Aljoša si je po vsem, kar je doslej naredil za Maribor, želel novih izzivov. Ob prejeti ponudbi smo našli skupen jezik s Hammarbyjem in prestop izpeljali domala v zadnjem mogočem trenutku, saj se je na Švedskem končeval prestopni rok," je za spletno stran kluba povedal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Matko se je po posoji ljubljanskemu Bravu prejšnjo sezono vrnil v Ljudski vrt in odigral dobro sezono. Na 34 tekmah je dosegel sedem golov.

Gre za posebne občutke. Prišel sem s petnajstimi leti, tukaj našel svoj drugi dom in se nogometno izpopolnjeval v najpomembnejšem obdobju. Po vmesni posoji pri Bravu sem dobil priložnost tudi v članskem moštvu, postal mladi reprezentant, udeleženec evropskega prvenstva do 21 let. Nikdar ne bom pozabil vloge, ki jo ima Maribor v moji karieri. Toda začutil sem, da je primeren čas za naslednji korak, in z velikim motivom in željo po dokazovanju začenjam nov izziv," je povedal Matko.

Mariborčane zapuščata tudi Amir Dervišević in Špiro Peričić, so še zapisali Štajerci, ki so z obema sklenili dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb.

Dervišević je bil z vmesnimi prekinitvami član vijoličastih osem let. Odigral je 161 tekem in dosegel 18 zadetkov, prispeval delež k trem naslovom prvaka, eni pokalni lovoriki ter uvrstitvi v skupinski del lige prvakov 2014. Peričić pa je v dveh sezonah 62-krat oblekel vijoličasti dres in štirikrat zatresel nasprotno mrežo.