Za sredo vremenska napoved znova ni najboljša, vendar naj bi deževalo, in ne snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za sredo vremenska napoved znova ni najboljša, vendar naj bi deževalo, in ne snežilo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Razdrh in Milanič pred ponovitvijo derbija v Stožicah

Pri vijoličastih je še naprej poškodovan Timotej Dodlek, med sobotno tekmo pa je močan udarec v gleženj dobil tudi Aleš Mertelj, zato je njegov nastop vprašljiv. Ljubljančani težav z novimi poškodbami v zadnjih dneh niso imeli. Nikola Nikezić, ki si je v Splitu pred dobrima dvema tednoma poškodoval gleženj, je v začetni enajsterici nastopil že v soboto.
Prvenstveni derbi v nedeljo, 10. marca
"Zaradi spremenjenega razporeda ne bo lahko trikrat v kratkem času igrati proti istemu nasprotniku, a se bomo potrudili po najboljših močeh, da bi trikrat slavili. Ne razmišljamo o preračunljivosti zaradi povratnega dvoboja na našem igrišču. Radi bi ohranili mrežo nedotaknjeno,” pravi branilec Maribora Aleksander Rajčević. Maribor in Olimpija se bosta namreč v nedeljo, 10. marca, ob 17.00 (in ne 9., kot je bilo sprva predvideno - vzrok je sobotna "vseslovenska vstaja") pomerila še v 23. krogu Prve lige.

Preložena tekma 17. kroga Rudar - Maribor bo namesto 6. marca odigrana teden dni pozneje, torej 13. marca, prav tako ob 17.00.
Pozor: cenejše vstopnice
Iz NK-ja Olimpija sporočajo, da bodo kupljene vstopnice za sobotno tekmo veljale tudi v sredo, tisti, ki ne boste mogli na tekmo, pa lahko vstopnice vrnete in dobite povrnjen denar. Prav tako so ceno vstopnic s 15 znižali na 10 evrov (5 evrov za otroke do 14 let) in bodo kupcem vstopnic za sobotno tekmo vračali razliko.
Tudi NK Maribor bo prijavljenim za organiziran avtobusni prevoz na klubske stroške omogočil brezplačno pot na ponovljeno gostovanje.
Pokal Slovenije, četrtfinale, prva tekma, sreda ob 18.30:
OLIMPIJA - MARIBOR (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)

Verjetni postavi


Olimpija: Džafić, Salkič, Zarifović, Delamea Mlinar, Lovrečič, Omladič, Trifković, Nikezić, Šporar, Valenčič.

Maribor: Handanović, Mejač, Arghus, Rajčević, Milec, Mertelj/Filipović, Cvijanović, Mezga, Ibraimi, Tavares, Berić.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)
Povratna tekma bo v sredo, 6. marca, ob 17.00.

V polfinale so se že uvrstili Aluminij, Triglav in Celje.

Razdrh in Milanič pred ponovitvijo derbija v Stožicah