Špiro Peričić je moral v 65. minuti z igrišča, trener Darko Milanić pa je zelo nezadovoljen z njegovim učinkom v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Špiro Peričić je moral v 65. minuti z igrišča, trener Darko Milanić pa je zelo nezadovoljen z njegovim učinkom v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Sorodna novica Mariboru ni uspelo streti Mure: Prekmurci iz Ljudskega vrta s točko

Prekmurci, ki od konca avgusta ne poznajo poraza (v zadnjih petih krogih so osvojili 11 točk), so pred 7.500 gledalci (vsaj tisoč je bilo Murinih navijačev) z obrambno postavitvijo prežali na protinapade. Maribor je v prvem polčasu več igral, najnevarneje je poskusil Aleks Pihler v 39. minuti, Obradović je odlično posredoval. V drugem polčasu je z glavo zapretil Luka Zahović, za goste sta od daleč udarila Tomi Horvat in Nino Kouter.

Mura prednosti igralca več ni unovčila
V 65. minuti je moral po drugem rumenem kartonu z igrišča Špiro Peričić. Dalmatinec je prej igral za Muro. Izključitev je prinesla nekaj sprememb. Mura je bila nekaj časa mladostno zaletava. Trener Ante Šimundža je za Radio Slovenija o številčni prednosti povedal: "Igralec več pomeni le, da imaš lahko večjo posest, po drugi strani pa moraš biti previden pri protinapadih. Zavedali smo se, da je Maribor v tem dober. Mladost je tista, ki je botrovala naši odprtosti. Ni pa tako lahko, kot marsikdo misli, da boš z igralcem več kar zadel."

Hotić ni mogel verjeti, kaj je zgrešil Zahović

Milanič zadovoljen z igro po menjavi
Po nekaj minutah z igralcem manj je trener Maribora Darko Milanič v igro poslal vezista Blaža Vrhovca: "Spremenili smo postavitev, igrali s tremi veznimi in od tistega trenutka smo bili videti zelo dobro. Nasprotnik je bil nemočen. Na koncu smo imeli dve ali tri priložnosti. Taktično zreli smo bili. Pustili smo jim posest žoge, kar je logično. Škoda pa, da nismo zabili."

Mitrović odlično, Peričić pod pričakovanji
Medtem ko je Nemanja Mitrović za zdaj izpolnil Milaničeva pričakovanja, pa je bil mariborski strateg kritičen do igre drugega osrednjega branilca Špira Peričića: "Nemanja je igral odlično. Pravi štoper. Zelo sem zadovoljen z njim. Upa si priti visoko, upa si priti blizu igralca, sili obrambo visoko. Njegov sodelavec levo pa bo moral še veliko, veliko trenirati. Ne moremo biti zadovoljni s tem, kar dela. Prvi polčas je odigral slabo, v drugem pa – vse, kar je nasprotnik naredil, je bilo po naši levi strani. Ne smemo se sprenevedati, to ni dovolj dobro."