Tamar Svetlin je okrepil Celjane. Foto: Reuters
Tamar Svetlin je okrepil Celjane. Foto: Reuters

Nazadnje je bil član Domžal, ki so za 19-letnega vezista prejele tudi odškodnino, ki pa je kluba nista razkrila. Oba sta prestop potrdila na svojih spletnih straneh.

"Prvi občutki so res odlični, ko sem prišel na stadion, sem se počutil kot doma. Že nekaj časa sem si želel v Celje, saj ima visoke ambicije," je po prestopu za celjsko spletno stran dejal Svetlin.

Za Domžale igral od leta 2016
Ta je za Domžale igral od leta 2016, v Prvi ligi je debitiral v sezoni 2018/19, v skupno treh članskih sezonah pa je zbral 55 nastopov in štiri zadetke. V pokalnem tekmovanju je dres dvakratnih državnih prvakov oblekel šestkrat. Svetlin je tudi član slovenske reprezentance do 21 let, prav tako je nastopal v vseh mladinskih selekcijah reprezentance. "Veliko igralcev poznam že iz mladinskih selekcij slovenske reprezentance, tako spoznavanje igralcev ne bo težava, poznam že tudi nekaj članov strokovnega štaba in se res veselim novih izzivov," je še povedal Svetlin.

V klubu tudi Belorus Majevski
Celjani, ki so zelo dejavni v prestopnem roku, so na spletni strani objavili še prihod Belorusa Ivana Majevskega. 33-letnik je nazadnje igral za ruski Rotor Volvograd, največ nastopov pa je zbral za kazahstansko Astano. "Občutek ob prihodu v Slovenijo je bil prijeten, saj je to zame nova izkušnja, novo poglavje in nov izziv. Nekoč sem že obiskal Slovenijo, ko smo igrali proti slovenski reprezentanci. Zanimivo mi je, saj sem v drugi državi, in najpomembnejše je, da poskušam pomagati ekipi," je povedal Majevski, ki je za belorusko reprezentanco zbral 42 nastopov, veliko pa je igral tudi v različnih evropskih klubih. Pred njim so klub med drugimi okrepili še Danec Adam Jakobsen, Žan Medved, Matija Burin, Maj Mittendorfer, Tjaš Begić, Kevin Žižek in Florijan Raduha.