Marko Šuler naj bi v Mariboru postal vez med pisarno in igralci. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Šuler naj bi v Mariboru postal vez med pisarno in igralci. Foto: www.alesfevzer.com

Priprave slovenskih klubov na drugi del prvenstva je krojil tudi koronavirus. Še posebej močno je udaril v tabore Maribora, Mure in Aluminija, vijoličasti in črno-beli so zadnje člane odprave v domovini pozdravili šele v začetku tega tedna. O slovenski prvoligaški deseterici tokrat razpravljajo radijski nogometni reporterji: Luka Petrič, Boštjan Janežič in Jože Pepevnik.

Sorodna novica Šuler nova moč v pisarnah in na zelenici Ljudskega vrta; Olimpija za začetek priprav izgubila

"Največji izziv za Camoranesija bo v začetku pomladi sestaviti obrambno vrsto. Manjkajo Milec, Klinar in Mitrović, kaznovan je za prvo tekmo Martinović," o vijoličastem taboru pravi Pepevnik in omenja morda največjo zimsko okrepitev kluba z Mladinske. Marko Šuler je postal pomočnik športnega direktorja Oliverja Bogatinova, in kot so zapisali Mariborčani, dodatna vez med pisarnami in igriščem. "Šuler je eden najbolj splošno spoštovanih ljudi iz kluba tako v klubu samem kot v mestu. O njem zares še nisem slišal slabe besede. V klubu so veseli, da se jim je pridružil, sam pa je rekel, da so ga kar vztrajno prepričevali in da je bilo tako veliki klubski želji nemogoče reči. Mariborski klub želi v tem novem obdobju malce drugače delovati, Šuler bo razbremenil Bogatinova in še koga, zdi se mi prava oseba za ta položaj."

Precej pestrejši kot v Mariboru je prestopni rok v Ljubljani. Olimpija je spet spremenila svojo ekipo, na trenersko mesto pa pripeljala Gorana Stankovića.

Sorodna novica Maksimenko bo znova oblekel dres Olimpije

"Spet se je pokazalo, da se predsednik Mandarić pogosto ne strinja s svojo lastno vizijo. Izkazalo se je, da je bil Skender kratkega roka pri Olimpiji, tudi zato, ker je bil zagovornik prihoda investitorja Adama Deliusa. S tem bo imel Mandarić še nekaj težav, saj je bilo nekaj denarja za prevzem kluba že nakazanega. Kar se kadra tiče, so se številni nogometaši razbežali iz Olimpije, predvsem tisti, ki v bistvu niso bili njeni, ampak je bila samo zatočišče oz. pribežališče nogometašev, ki so se tu za vnovičen zagon kariere kar izkazali. Po drugi strani pa ti igralci Olimpiji niso pustili nič, Mandarić jim je dolžan vsaj dve plači. Zdaj naj bi pod Stankovićem igrali mladci, a je igro te ekipe še treba zgraditi," stanje v zeleno-belem klubu opisuje Boštjan Janežič.

Sorodna novica Maruško dolgoročno zavezan Muri

Bolj načrtno kot v Ljubljani se očitno dela v Murski Soboti, kjer odhodov to zimo ni bilo, klub pa so okrepili trije nogometaši, slovenski javnosti je najbolj znan Mihael Klepač. "Zanimivo je, da so pri Muri vsem trem novincem dali pogodbe do konca sezone 2022/23. Dati novincem v klubu, sploh pa v naši ligi nepoznanim, takšne pogodbe ni običaj v slovenski ligi. Očitno pri Muri zaupajo svojemu skavtingu, zaupajo temu, kar vidijo na lastne oči. Glede na to, da se jim bo vrnil tudi kdo od jeseni poškodovanih, ima zdaj Šimundža morda najširši kader v ligi, predvsem v smislu porazdeljene kakovosti. Izgubili niso nikogar, pridobili so širino," razmišlja Jože Pepevnik.

Sandi Škvarč se je v Sežani pozanimal, kako blizu igranju za Tabor je Mathias Pogba, starejši brat precej slavnejšega Paula Pogbaja, o stanju v Celju, kjer bo ekipo vodil Čeh Jiri Jarošik, ter prestopu reprezentanta Andraža Šporarja iz Sportinga v Brago pa se je z Luko Petričem pogovarjal Marko Cirman: "Šporar v Lizboni ni dosegel tistega, kar so od njega pričakovali. Če bi to storil, ne bi bil posojen. Braga je super okolje, manj pritiska pomeni to zanj. Trener Carlos Carvalhal rad igra napadalno, ima dobro ekipo in Šporar tam lahko napreduje in pride spet v formo. Vesel sem, da gre na posojo, saj bi v Lizboni zdaj večinoma verjetno sedel."

V tokratnem podkastu Žoga je okrogla tudi težavah Liverpoola, šampionskih ambicijah madridskega Atletica in favoritih za naslov tako slovenskega kot evropskega klubskega prvaka. Vabljeni k poslušanju celotne oddaje (kliknite na spodnjo sliko).