Mura je po šestih krogih slovenskega prvenstva z zgolj eno točko na zadnjem mestu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mura je po šestih krogih slovenskega prvenstva z zgolj eno točko na zadnjem mestu. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mura - Lazio
Lazio je iz Maribora odšel z zmago z 2:0. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Javna skrivnost je, da je prvi mož kluba Miroslav Topić zaradi osebnih težav na stranskem tiru, še vedno pa obvladuje finančne vzvode. Tako je direktor kluba Dimitrij Hlastec, ki so ga za rešitev finančnih težav pripeljali poleti, zvezanih rok.

Vabljeni k poslušanju:
- Pogovor z Oliverjem Bogatinovim za Val 202

Topić je za ponedeljek sklical skupščino, na kateri naj bi predstavil nove rešitve in novega investitorja, ki naj bi prišel iz Nizozemske. Predsednik Mure je že enkrat prej napovedal prihod italijanskega investitorja, a se iz tega ni izcimilo nič.
Še izjave po porazu Mure proti Laziu (0:2):

Trener Mure Oliver Bogatinov: "Osebno sem zadovoljen. Do evrogola Hernanesa smo imeli nekaj priložnosti, predvsem Buzeti in Bohar sta na desni strani lepo izkoriščala prostor. V prvem polčasu smo načrtno pustili gostom sredino igrišča, v drugem pa je nato Klose maksimalno izkoristil svojo kakovost. Kljub porazu sem videl veliko pozitivnih stvari, ustvarjali smo si priložnosti in izkoriščali svoje kvalitete. Fantje si zaslužijo vse čestitke. Zaslužijo si tudi višje mesto na lestvici v prvenstvu. Prvi cilj mi je bil spoznati igralce v garderobi in to karakterno. Danes sem jih, mogoče je malo škoda, ker nisem bil nekoliko prej z njimi. Nekaj je gledati igralce s tribune, drugo pa je z njimi živeti, na igrišču, v garderobi in hotelu."

Arpad Vaš: "Kljub porazu smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo prikazali. Vedeti moramo, da smo igrali proti zelo kakovostnemu tekmecu, ki zelo veliko pomeni v italijanskem in svetovnem nogometu. V Rim lahko gremo z dvignjenimi glavami. Kot je dejal trener, smo do prejetega zadetka dobro "parirali" Laziu in si ustvarjali priložnosti."

Trener Lazia Vladimir Petković: "Vedel sem, da to ne bo enostavna tekma. Ko igraš z novim trenerjem in proti močnejši ekipi, je motivacija velika. Muri in trenerju Bogatinovu bi dal vse komplimente. Igrali so dobro, borili so se, tekaško so razpoloženi in imajo "živo" ekipo. Ni normalno, da se nahajajo na tem položaju v prvenstvu, kot so trenutno. Za nas bi rekel, da smo dobili tisto, po kar smo prišli in zasluženo zmagali. Na drugi tekmi moramo to potrditi."

Bodo Muro reševali Nizozemci?
Bodo Muro reševali Nizozemci?