Mirlind Daku (v sredini) se je junija 2019 takole veselil zadetka na tekmi Kosovo – Turčija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let. Foto: EPA
Mirlind Daku (v sredini) se je junija 2019 takole veselil zadetka na tekmi Kosovo – Turčija v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 21 let. Foto: EPA

V tej sezoni je v hrvaškem prvenstvu za Osijek odigral dvanajst tekem in dosegel tri zadetke. En gol je prispeval še na treh tekmah pokalnega tekmovanja.

Daku se je sicer julija 2018 iz kosovskega prvoligaša Llapi preselil v drugo ekipo Osijeka. Od tam je bil posojen v Albanijo v Kukesi in v kosovskega prvoligaša Ballkani. V kosovskem prvenstvu je odigral 89 tekem in zbral 58 zadetkov ter 10 podaj. Daku je tudi občasni član reprezentance Kosova, do zdaj je igral na petih srečanjih, nazadnje junija lani na prijateljski tekmi proti Gambiji.

"Mirlind Daku je nogometaš, ki smo ga spremljali že dalj časa. Njegove številke, predvsem iz kosovskega prvenstva, govorijo same zase. Je napadalec, ki je vajen zabijanja zadetkov. Verjamem, da bo zaostril konkurenco v napadu in da nam bo pomagal do čim boljših izidov," je dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Kerin po štirih letih zapustil Celje

Bravo se je pred nadaljevanjem Prve lige Telemach ta konec tedna okrepil z 22-letnim napadalcem Luko Kerinom, ki je bil od leta 2018 član Celja, za katerega je odigral okroglih sto tekem.

V sezoni 2019/20 je skupaj z Mitjo Lotričem in Dariem Vizingerjem tvoril udarni napadalni trojec in se veselila naslova državnega prvaka. K velikemu uspehu je prispeval devet zadetkov in osem podaj. V letošnji sezoni se na desetih odigranih ligaških tekmah ni vpisal med strelce.