Andraž Šporar se najprej želi dokazati v Prvi ligi, šele nato bo razmišljal o tujini. Foto: www.alesfevzer.com
Andraž Šporar se najprej želi dokazati v Prvi ligi, šele nato bo razmišljal o tujini. Foto: www.alesfevzer.com

Generalni direktor kluba Ranko Stojić ne skriva zadovoljstva z doseženim dogovorom, saj meni, da ima 21-letni Ljubljančan še ogromno prostora za napredek in pozneje za pričakovan odhod v enega izmed močnejših evropskih klubov.

"Zagotovo je bila ena izmed naših prioritetnih nalog zadržati Andraža Šporarja, saj s tem potrjujemo, da so naši načrti povezani z gradnjo močne in predvsem z domačimi nogometaši obarvane Olimpije. Na obojestransko zadovoljstvo smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja, saj menimo, da ima Andraž tudi v domačem okolju izjemno dobre razmere za kakovostno delo. Pod taktirko Marijana Pušnika in njegovih sodelavcev bo še dodatno napredoval in se odpravil v tujino kot celostno zgrajena osebnost," je pojasnil Stojić.

Šporar je v letošnji sezoni zadel v uvodnem krogu, ko je Olimpija premagala Gorico v Stožicah s 4:1. "Zdaj bom še toliko bolj sproščen in obenem bolj osredotočen na dogajanje na zelenici. Vesel sem, da smo na obojestransko željo podaljšali sodelovanje, saj ima novo vodstvo jasno vizijo in načrte, kako Olimpijo vrniti na mesta, kjer je nekoč že bila," je pojasnil eden glavnih adutov zeleno-belih v novi sezoni.

Erik Gliha okrepil Krko
Velenjski Rudar je podpisal triletno pogodbo z 18-letnim makedonskim branilcem Bogdanom Velinovskim, Erik Gliha, sin selektorja mlade slovenske reprezentance Primoža Glihe, bo dve leti nosil dres Krke, Marko Nunić pa Gorice.

Pri Krki ostajata Alen Vučkić in Denis Mojstrovič, ki sta podaljšala sodelovanje do konca junija 2017. Ob tem so Novomeščani podpisali pogodbo tudi z mladim Jakobom Judežem.

Ekipa Zavrča je ostala brez Luke Muženjaka. 22-letni branilec je s klubom prekinil pogodbo, ki bi se mu sicer iztekla konec junija 2017. Muženjak je prišel v Zavrč med letošnjim poletnim premorom.