Luigi Apolloni (desno) ima bogate izkušnje z nogometnih zelenic. Foto: EPA
Luigi Apolloni (desno) ima bogate izkušnje z nogometnih zelenic. Foto: EPA

46-letni Apolloni je nekdanji nogometaš italijanskega prvoligaša Parme, s katerim je osvojil dva italijanska pokala, italijanski superpokal, pokal pokalnih zmagovalcev, evropski superpokal in dva pokala Uefa. Bil je tudi italijanski reprezentant pod vodstvom selektorja Arriga Sacchija in nastopil na SP-ju leta 1994 v ZDA, kjer so "azzurri" v finalu po 11-metrovkah izgubili proti Braziliji. Apolloni je na tej tekmi igral od 34. minute.

Massimilano Nardecchia bo skrbel za fizično pripravo igralcev, Borut Mavrič pa je trener vratarjev.
Gorica do 29. junija na pripravah v Collecchiu
Apolloni, ki je bil v zadnjih letih trener Modene, Grosseta, Gubbia (vsi Serie B) in Reggiane (tretja liga), je v soboto popoldne v pripravljalnem središču Parme v Collecchiu že vodil prvi trening. Tam bo Gorica na pripravah do 29. junija. "To priložnost sprejemam z navdušenjem. Izziv je zelo velik, v prvi vrsti pa želim, da so igralci motivirani," je povedal Apolloni, ki je sicer odraščal blizu Rima.
Kot je znano, so pred dnevi potrdili, da bo Gorica tesno sodelovala s Parmo. Italijani bodo zasedli dve mesti v štiričlanskem izvršnem odboru in naj bi pokrili vse dolgove kluba. Ob tem bo Parma v Novo Gorico posodila tudi nekaj svojih igralcev.