Vito Plut bo kariero nadaljeval v prvi belgijski ligi. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Vito Plut bo kariero nadaljeval v prvi belgijski ligi. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Gorica
Kljub težkem finančnem položaju se mlada novogoriška zasedba dobro bori. Foto: Ervin Čurlič

Potem ko se zaradi neplačila zaostalih obveznosti nogometaši Gorice pred dnevi protestno niso udeležili enega izmed treningov, Vrtovec umirja razmere.

Proračun znižali za 400.000 evrov
"Ko smo izvedeli, da nam generalni sponzor ne bo podaljšal pogodbe, smo v upravi opravljali Sizifovo delo, ko smo dejansko odpovedovali pogodbe, nižali plače in proračun z 950.000 evrov znižali na 550.000. V takem primeru je razumljivo, da se fantje uprejo, še posebej zato, ker jim v danem trenutku glede na stanje v blagajni nismo mogli izplačevati dohodkov," je pojasnil Vrtovec.

S prodajo Pluta bodo poplačali dolgove
Vrtovec zanika kakršnakoli namigovanja o slabem delu uprave. Klub ima 250.000 evrov dolga, kar je po Vrtovčevem mnenju še obvladljiva številka. Pri poplačilu obveznosti jim bo pomagala tudi prodaja Vita Pluta v enega od belgijskih prvoligašev. Plut bo najverjetneje kariero nadaljeval pri Waasland Beverenu.

"Danes smo prodali Vita Pluta, tako da bomo te obveznosti v kratkem po prejemu kupnine poravnali. Med drugim pa delamo na drugih frontah za pridobivanje novih sponzorjev, pogovarjamo se in upamo, da jih bomo v čim krajšem času tudi dobili. Sam nadzorni odbor je to dejstvo ugotovil in nas danes tudi podprl. Skupaj smo sklenili, da bi bilo priporočljivo, da povečamo izvršni odbor, v katerem smo zdaj le trije. Vanj naj bi prišli kompetentni, sposobni ljudje, predvsem taki, ki lahko prinesejo kaj sredstev. S tem se uprava strinja, tako da bi skupaj poskušali ta položaj v klubu rešiti. Glede na proračun je zadeva rešljiva, obstaja luč na koncu tunela. Prepričan sem, da bomo glede na obete in pogovore to tudi sanirali," je optimističen Vrtovec.

Vrtovec pohvalil igralce
Vrtovec se je zahvalil igralcem za do zdaj prikazano. "Ko bodo fantje dobili plače, verjamem, da se bodo razmere umirile. Lahko se jim le zahvalim, da so na igrišču dali svoj maksimum. Imamo lepe rezultate, zato jih lahko samo pohvalim. Tudi te napete odnose znotraj slačilnice bomo zgladili, se pogovorili in prepričan sem, da bomo našli skupno pot, ki smo jo gradili skupaj zadnja tri leta," je zaključil prvi mož novogoriškega prvoligaša. Novogoričani so po treh odigranih krogih z dvema zmagama in porazom na tretjem mestu prvenstvene lestvice.