Kapetan Marcos Tavares je popeljal Mariborčane v vodstvo. Foto: Aleš Fevžer
Kapetan Marcos Tavares je popeljal Mariborčane v vodstvo. Foto: Aleš Fevžer
Saša Aleksander Živec in Gianluca Lapadula
Gianluca Lapadula (desno) je zadel za veliki remi Gorice. Foto: Aleš Fevžer
Domžale
Domžale so že v prvem polčasu Olimpiji zabile tri gole. Foto: Aleš Fevžer
Darko Zec
Zračni dvoboj Darka Zeca in Andraža Šporarja. Foto: Aleš Fevžer
Ivica Guberac
Ivica Guberac je podal pri vodilnem golu Kopra. Foto: Aleš Fevžer
Zavrč v Kopru iztržil remi
Žurej Celju prinesel zmago v 90. minuti
Luka Koper in Zavrč brez zmagovalca
Domžale porazile Olimpijo v Stožicah
Gorica iz Maribora z velikim remijem

Domači trener Ante Čačić je v začetni enajsterici domačih napravil nekaj menjav, saj so začeli "nestandardni" Dejan Trajkovski, Timotej Dodlek in Matic Črnic. Prvo veliko priložnost v Ljudskem vrtu so si priigrali gostje. Po podaji iz kota je v 13. minuti osamljeni Massimo Coda streljal z glavo, a je žogo z nekaj metrov poslal čez vrata.

Mendy, Črnic in Tavares zrežirali vodstvo
Kar ni uspelo gostom, je v 27. minuti domačim. V protinapadu je na desni strani potegnil Jean Philippe Mendy, ki je nato podal v sredino, kjer je Matic Črnic podaljšal na levo stran do Marcosa Tavaresa, ta pa je žogo poslal v nebranjeni del mreže. Vijoličasti so nato brez težav nadzirali položaj na zelenici. V 41. minuti je Welle N'diaye poskusil z glavo, a je Jasmin Handanović odbil poskus. Tik pred polčasom je Handanović ubranil še strel Lapadule.

Lapadula gostom priboril remi
V nadaljevanju je v 57. minuti lepo priložnost dobil Mendy, a je z desetih metrov streljal čez vrata. Na drugi strani je bil enako nenatančen Saša Aleksander Živec, ki je sprožil z okoli 25 metrov. Po obdobju precej umirjene igre je Gorica v 81. minuti izenačila. Coda je mojstrsko podal za hrbet domače obrambe, kamor je vtekel Gianluca Lapadula, ki je v padcu žogo poslal mimo Handanovića. Že v sodnikovem dodatku je Goran Cvijanović poskusil z 20 metrov, a je žogo v golavt preusmeril Alex Cordaz.

Domžale vse opravile že v prvem polčasu
V prvi tekmi dneva so Domžale s 3:0 porazile Olimpijo v Stožicah in tako še poglobile krizo zeleno-belih, ki so v prejšnjem krogu z 1:4 izgubili v Novi Gorici. Domžalčani so povedli že po 27 sekundah, ko je Erik Janža iz avta podal točno na glavo Slobodana Vuka, ki je žogo vzvratno poslal čez Elvisa Džafića. Sledila je precej umirjena igra, v 22. minuti pa še en šok za zmaje. Rudi Požeg Vancaš je žogo iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer je Džafić "zaplaval" v prazno, tako da je žoga zadela Enesa Đurkovića, od katerega se je nato odbila v mrežo.

Đurković v prečko; Parker v polno
Olimpija se je proti koncu polčasa pobrala in bila najbližje znižanju zaostanka v 39. minuti, ko je nesrečni Đurković z leve strani zadel prečko. In kdor ne da, dobi. V 45. minuti je Joshua Parker ušel v hiter protinapad, se otresel Bobana Jovića, nato pa z diagonalnim strelom matiral Džafića.

Prva zmaga Elsnerja na domžalski klopi
V drugem polčasu so Domžalčani spretno branili visoko vodstvo, medtem ko bleda Olimpija ni resno ogrozila vrat gostov. To je bila prva zmaga novopečenega trenerja Domžal Luke Elsnerja.

Konjević: Odhod Razdrha najslabša poteza
Po tekmi je odstopil direktor Olimpije Sanel Konjević, ki je ob odhodu povedal: "Nekdo mora prevzeti odgovornost za slabo formo članskega moštva v tej sezoni. Nekaj je treba spremeniti, sem pa prepričan, da bi bila v tem trenutku najslabša poteza odhod trenerja Andreja Razdrha. Olimpiji sem še naprej na voljo, če me bo v kakršni koli obliki potrebovala, in ji želim vse najboljše v prihodnosti."

Vicente iz Olimpije na posojo v Celje
Nogometaš Olimpije Vicente bo do konca sezone kot posojeni igralec zmajev igral za Celje. Vicente bo za Celje lahko nastopil po reprezentančnem premoru. Brazilec je v Ljubljano prišel lani poleti iz Gorice. V letošnji sezoni je v slovenski ligi odigral le 18 minut.

Zavrč v Kopru do točke
Novinec Zavrč je na gostovanju v Kopru izvlekel remi (1:1) in tako potrdil, da se bo boril za več kot zgolj obstanek. Zavrč se je s točko prebil na tretje mesto, medtem ko Luka Koper ostaja prvi zasledovalec vijoličastih. Gostje so zapretili že v uvodnih minutah, ko je Matej Pučko po strelu Mihe Kokola žogo izbil z golove črte. V 25. minuti so povedli domači. Po podaji s kota je bil pred Gregorjem Finkom najspretnejši Miroslav Ćovilo. Gostje so nato zasluženo izenačili v 61. minuti, ko se je Kokol prebil pred Ermina Hasića in ga matiral. V 72. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona pri domačih izključen Denis Halilović, kar pa ni bistveno vplivalo na potek tekme.

Žurej odločil v 90. minuti
Celjani so v obračunu "spodnjega doma" z 1:0 premagali zadnjeuvrščeni Triglav. Poraz je za Kranjčane še bolj boleč, saj so zadetek prejeli v zadnji minuti tekme. Mož odločitve je bil Andraž Žurej, ki je izkoristil podajo Žagarja Kneza.

8. KROG

OLIMPIJA - DOMŽALE 0:3 (0:3)
300; S. Vuk 1., Đurković 22./ag, Parker 45.

Olimpija: Džafić, Jović , Zarifović , Bajrić , Ivelja (46./Trifković ), Fink (72./Bagarić), Kapun , Zeba (46./Vukčević), Omladič, Đurković, Šporar.

Domžale: Vidmar, Skubic, Zec, Dobrovoljc, Janža, Husmani , Parker (74./Mijić), Gabrić, Banović, S. Vuk (80./G. Vuk), Požeg Vancaš (68./Pihler).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)




MARIBOR - GORICA 1:1 (1:0)
1.500; Tavares 27.; Lapadula 81.

Maribor: Handanović, Milec, Arghus (46./Mertelj), Rajčević, Filipović, Trajkovski, Črnic, Dodlek, Tavares (79./Cvijanović), Bohar, Mendy (79./Fajić).
Gorica: Cordaz, Vanin (65./Širok), Kavčič, Jogan, Favalli, Vetrih , Vicente (73./Bazzoffia), N'diaye (56./Misuraca), Živec, Lapadula, Coda.

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)




LUKA KOPER - ZAVRČ 1:1 (1:0)
500; Ćovilo 25.; Kokol 61.
: Halilović 71./Luka Koper

Luka Koper: Hasić, Šme, Blažič, Guberac (78./Črnigoj), Žibert, Lotrič (60./Ivetić), Galešić, Halilović , Palčič, Ćovilo, Pučko.

Zavrč: Fink, Kokol, Murko, Šafarić, Kelenc, Sambolec, Golubar, Matjašič, Sreš (68./Fuček), Brlečić (55./Roj), Benko (74./Dugolin).

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)



CELJE - TRIGLAV 1:0 (0:0)
1.050; Žurej 90.

Celje: Kotnik, Vrhovec, Krajcer, Jugović, Bajde (46./Verbič), Korošec, Gobec, Žagar Knez , Žitko , Zajc (90./Kolman), Čadikovski (74./Žurej).

Triglav: Pelko, Šturm, Zolić, Diallo , Klemenčič, Nukić, Kongnyuy, Pokorn, Bubanja (82./Đajić ), Palibrk (72./Stjepanović ), Bukara.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)



Sreda, 2. oktobra, ob 16.00:
KRKA - RUDAR
Tekma je preložena zaradi prenove atletske steze na stadionu Portoval.

Lestvica:                            
MARIBOR             7  6 1 0 21:4  19
LUKA KOPER          8  4 3 1 12:11 15
ZAVRČ               8  4 2 2 13:12 14
RUDAR               7  4 1 2 11:8  13
GORICA              8  3 3 2 12:8  12
OLIMPIJA            7  3 1 3 14:13 10
DOMŽALE             8  2 3 3  9:11  9
CELJE               8  2 2 4  8:12  8
KRKA                7  1 1 5  8:17  4
TRIGLAV             8  0 1 7  4:16  1

Zavrč v Kopru iztržil remi
Žurej Celju prinesel zmago v 90. minuti
Luka Koper in Zavrč brez zmagovalca
Domžale porazile Olimpijo v Stožicah
Gorica iz Maribora z velikim remijem