Dare Vršič je v tej sezoni Prve lige dosegel že 22 zadetkov za Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič je v tej sezoni Prve lige dosegel že 22 zadetkov za Olimpijo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič in Jasmin Handanović
Najboljši igralec sezone 2011/12 Dare Vršič v pogovoru z najboljši vratarjem sezone Jasminom Handanovićem pred ponedeljkovo galaprireditvijo v dvorani Uniona, kjer je SPINS razglasil najboljše igralce letošnjega prvenstva. Foto: BoBo
Chelsea
V soboto bo Vršič v finalu Lige prvakov navijal za Chelsea. Foto: EPA

27-letni Vršič je v ponedeljek postal najboljši igralec sezone Prve lige. V dresu Olimpije bo odigral še dve tekmi državnega prvenstva, v novi sezoni pa bo igral za Austrio Dunaj.


Kaj vam pomeni nagrada za najboljšega igralca slovenskega prvenstva?
Ta nagrada mi res pomeni največ. Biti najboljši igralec ene od evropskih lig je naravnost fantastično, je spodbuda in motivacija za naprej, sploh zaradi tega, ker bom zamenjal klub.

Ste torej s sezono izjemno zadovoljni?

Nedvomno. V tej sezoni sem spet stopil na glavno prizorišče, podpisal pogodbo v tujini. Verjamem, da lahko dam še več na igrišču in to bom poskušal dokazati v naslednjih sezonah.

Kateri igralec menite, da je poleg vas še zaznamoval dogajanje v Prvi ligi?

Težko se odločim. V bistvu pol ekipe Maribora, predvsem napadalni del. Suvereno so šli skozi sezono.

Načrtujete kaj posebnega ob slovesu od zeleno-belega dresa?
Sam niti ne, morda le kakšno malenkost. Morda pa mi bodo navijači kaj pripravili. Pustimo se presenetiti.

Boste pogrešali Ljubljano, Olimpijo?

Tu sem se počutil res sproščeno. Kot da sem v Ljubljani doma. Navijači so me sprejeli kot brata. Počutil sem se ... res najbolje. Ne vem, če se lahko počutiš še bolje.

Kariero boste nadaljevali v Austrii Dunaj. Kolikokrat ste se že zapeljali do avstrijske prestolnice, odkar ste podpisali pogodbo?
Dvakrat ali trikrat.

Že imate stanovanje?
Ne še, ga pa iščem s pomočjo klubskega menedžerja.

Kakšno vlogo menite, da boste imeli v moštvu?
Želim si, da bi bil tako kot pri Olimpiji tisti pomembni del ekipe, ki odloča tekme. Upam, da me bodo navijači sprejeli. Imam informacije, da me že zdaj cenijo.

Verjetno bo cilj Austrie, da se vključi v boj za domači naslov. Kaj pa Evropska liga, v kateri je lani načrte prekrižala prav Olimpiji?
Trenutno se borijo za 3. mesto, pred zadnjim krogom pa ne odločajo več le sami. Upam, da jim uspe uvrstitev v Evropsko ligo, se pa s tem ne obremenjujem. Ekipa se bo vsekakor še zelo izboljšala, prišlo bo nekaj kakovostnih igralcev in pričakujem boj za naslov avstrijskega prvaka.

Ste se s soigralci pri Olimpiji pogovarjali o pogodbi?
Konkretneje ne, morda govorimo le o tem, kako so stvari potekale.

Komu ste zaupali, koliko boste zaslužili v novem klubu?
Nikomur od igralcev. To ve samo moja punca.

V soboto bo finale Lige prvakov. Za koga boste navijali?
Odkar sem kupil Samsung Galaxy, malce sicer iz usmiljenja do Romana Abramoviča (opomba: Samsung je pokrovitelj Chelseaja), je Chelsea začel serijsko zmagovati. To je bilo po tekmi z Napolijem, ko so izgubili s 3:1. Navijal bom zanje.