Nogometaši Olimpije so pred obračunom z Mariborom v Stožicah v petek opravili tudi uradni trening, ki je bil odprt za javnost. Svoje ljubljence so prišli pozdravit člani navijaške skupine Green Dragons. Zaradi težav s stegensko mišico je trening izpustil Davor Škerjanc, a njegov nedeljski nastop naj ne bi bil vprašljiv. Na zadnjih domačih tekmah Olimpije je bilo gledalcev sramotno malo.
Nogometaši Olimpije so pred obračunom z Mariborom v Stožicah v petek opravili tudi uradni trening, ki je bil odprt za javnost. Svoje ljubljence so prišli pozdravit člani navijaške skupine Green Dragons. Zaradi težav s stegensko mišico je trening izpustil Davor Škerjanc, a njegov nedeljski nastop naj ne bi bil vprašljiv. Na zadnjih domačih tekmah Olimpije je bilo gledalcev sramotno malo. "Mogoče so za to krivi dopusti, mogoče jim ni všeč naša igra. Mislim pa, da bo sčasoma, ko bomo prišli na lestvici tja, kamor moramo, prišlo na stadion več ljudi," meni Nik Omladič. Foto: www.nkolimpija.si
Nik Omladič
Dušan Kosič si najbrž težko predstavlja začetno enajsterico brez Omladiča. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Maribor
Je petkova jutranja zabava na mariborskem letališču po prihodu iz Glasgowa vijoličaste utrudila ali le še dodatno podžgala? Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Miran Šubic
Predsednika Triglava Mirana Šubica je bilo sram zaradi predstave Kranjčanov na sredini pokalni tekmi pri petoligašu Britofu, kjer so zmagali z 2:1. Foto: MMC RTV SLO
Konstantin Vasiljev
Konstantin Vasiljev bo na petkovo reprezentančno tekmo med Slovenijo in Estonijo v Stožice prišel kot član ruskega prvoligaša Amkarja iz Perma. Foto: MMC RTV SLO
Darko Birjukov
Darku Birjukovu preglavice povzroča veliko število poškodovanih in kaznovanih nogometašev. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vito Plut
Vito Plut na zadnjih tekmah pridno polni mreže tekmecev. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Oba kluba sta letos v Evropi pokazala nekaj odmevnih predstav, zato navijači in tudi vsi nevtralni gledalci gotovo pričakujejo veliko. Medtem ko vijoličasti še prihajajo k sebi po veseli, a naporni noči s četrtka na petek, se Ljubljančani že ves teden v miru pripravljajo na prvi vrhunec letošnjega državnega prvenstva.

Prenos tekme si boste lahko v nedeljo ob 19.00 ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju! Sodnik bo Damir Skomina.


Poškodbe
preteklost
Pritoževali bi se lahko le nad visokimi temperaturami v zadnjih dneh. "O tem bi lahko govoril tri dni skupaj. Res je zelo težko, toda smo profesionalci in živimo za nogomet. Tudi če je 40 stopinj Celzija, moramo dati vse od sebe, zato ni to za nas nobena ovira," je v torek po novinarski konferenci na ljubljanskem stadionu na vprašanje, kako prenašajo treninge v veliki vročini, odgovoril Nik Omladič.

Nogometaš, ki je pred leti opozoril nase v dresu Rudarja, v zmajevo gnezdo pa prestopil januarja 2010, je zelo pomemben člen v moštvu Dušana Kosiča. Potem ko je v lanski sezoni zaradi težav z levim stopalom izpustil večji del jesenskega dela prvenstva, spomladi pa mu je za dva meseca ponagajalo še desno stopalo, je letos "nabrušen" za največje bitke. Nekaj jih je že za njim, denimo tisti dve z dunajsko Austrio, zdaj je izziv Maribor, ki ga Olimpija po vrnitvi v prvo ligo še ni premagala.

"Dare je res neverjeten"
Je povsem zadovoljen s svojo pripravljenostjo? "Vračam se, toda mislim, da to še ni tisto, kar je bilo pred poškodbo. Imel sem veliko težav. Trudim se in upam, da bom čim prej prišel v pravo formo in pokazal tisto, kar sem že kazal, oziroma to še nadgradil," pravi Omladič, ki je v nedeljo dopolnil šele 22 let.

Poudarja, da Olimpija ne bo odstopila od svoje igre. "Na vsaki tekmi hočemo igrati nogomet, od noge do noge. Ne glede na to, kakšen je izid." O soigralcu Daretu Vršiču, ki v tej sezoni blesti v zeleno-belem dresu, najde le lepe besede: "Dare je res neverjeten. Še nikoli nisem igral s tako dobrim igralcem, kot je on. Vsa čast mu." Najbrž bo Apačan tudi na tekmi proti Mariboru glavno orožje Olimpije, Omladič pa je vesel, da je po poškodbi znova zraven tudi odlični branilec Sreten Sretenović, ki je s svojimi prodori prav tako lahko nevaren za tekmečev gol.

Personalizacija vstopnic
Olimpija je sicer že na večini lanskih derbijev pokazala kar dobro igro in bi lahko izvlekla več od treh neodločenih izidov in septembrskega poraza pred domačimi gledalci na prvem medsebojnem dvoboju (0:1).

Vrata stadiona se bodo tokrat odprla ob 17. uri, vstopnice pa bodo v prodaji že eno uro prej. Vsak obiskovalec tekme bo moral na vstopnico vpisati ime in priimek, ob vstopu pa bo moral pokazati tudi veljaven osebni dokument.


Preostale tekme

Sobota ob 18.00:
CM CELJE - TRIGLAV
Triglav v Areni Petrol še ni zmagal. V sredo se je na tekmi 1. kroga Pokala Hervis namučil pri sosedih v Britofu (1:2), ki igrajo v drugi gorenjski ligi. "Triglav je v Britofu manjkal, zato se gledalcem igralci in trenerji lahko samo opravičijo. Gledalec je v pripeki rekel fantastično oceno: 'Veš, kaj je edino dobro na tej tekmi? Hladno pivo!' Lahko nas je sram!," je po srečanju na spletni strani kluba zapisal predsednik Triglava Miran Šubic. Komentar uporabnika "paratrooper" na naši spletni strani: "Na tekmi Britof : Triglav smo gledalci poldrugo uro 'tuhtali', kdo igra v prvi in kdo v peti slovenski ligi."

Ob 20.30:
LUKA KOPER - RUDAR
V Kopru so začetek tekme zaradi vročine preložili za pol ure, na 20.30. Najudarnejša novica z Bonifike je, da je Konstantin Vasiljev tik pred prestopom v ruskega prvoligaša Amkar iz Perma, kamor ga sicer selijo že dalj časa. Zanj naj bi "kanarčki" iztržili precej manj, kot so upali sprva, ko se je omenjala odškodnina milijon evrov.

Namesto Estonca je v trenutno zadnjeuvrščeno moštvo že prišel 31-letni hrvaški vezist Srebrenko Posavec. V Murski Soboti rojeni nogometaš ima tudi slovenski potni list. Nazadnje je nosil dres Varaždina, igral pa je še za Slaven Belupo, Hannover in turški Ankaragücü. Rudar je na prvih dveh gostovanjih v Mariboru in Ljubljani izgubil.

Nedelja ob 17.00:
MURA 05 - DOMŽALE
Debi na klopi Mure bo doživel Ante Šimundža, ki je v sredo zamenjal Roberta Pevnika. Iz Maribora so dobili tudi dve igralski okrepitvi, Timoteja Dodleka in Rajka Repa. Sobočani želijo prekiniti niz štirih zaporednih porazov, kar pa ne bo lahko, čeprav so Domžale precej oslabljene.

Na tekmi proti Hitu Gorici sta bila izključena branilec Luka Elsner in vratar Nejc Vidmar, poškodovani so Darko Zec, Darko Topić, Tadej Apatič in še nekaj drugih nogometašev. Juninho je sklenil dveletno pogodbo z azerbajdžanskim Bakujem. ''Morda bo do nedelje nared Ivan Knezović (s štirimi goli najboljši strelec Domžal, op. a.), vendar so možnosti majhne," pravi trener Darko Birjukov, ki ima težave predvsem s sestavo obrambe. Nova okrepitev slovenskih podprvakov je 20-letni napadalni vezist Luka Vrhunc, ki je prišel iz Interblocka.

Ob 20.00:
HIT GORICA - NAFTA
Novogoričani so v strahovitem naletu. Tri tekme, tri zmage brez prejetega zadetka, je njihova bilanca v zadnjih treh tednih. Če dodamo še sredino pokalno tekmo v Hotizi (0:5), je niz res navdušujoč.

"Zadnja tri srečanja smo odigrali zares dobro. Tudi pred tem smo pokazali kar uspešno igro, a nismo imeli sreče. Zdaj se nam je odprlo. Vsi si želimo nadgraditi ta niz zmag, kar bo še okrepilo našo samozavest. Upam, da bomo skozi sezono imeli čim manj nihanj. Če bomo konstantni, se za uspehe ne bojim," je za klubsko spletno stran povedal Vito Plut, ki je letos dosegel že štiri zadetke. Na domačih tekmah si želi več gledalcev, zaveda pa se, da Nafte nikakor ne gre podcenjevati.

Lendavčani so zadovoljni z dozdajšnjimi rezultati in pristopom mlade in neizkušene ekipe. Dodatna spodbuda je torkova pokalna zmaga pri drugoligašu Krškem z 2:0. Vedran Vinko je še naprej na preizkušnji pri francoskem drugoligašu Metzu.

Lestvica: 
MARIBOR 6 5 1 0 14:3 16 DOMŽALE 6 3 2 1 8:4 11 OLIMPIJA 6 3 2 1 8:7 11 HIT GORICA 6 3 1 2 12:5 10 CM CELJE 6 2 2 2 9:7 8 RUDAR 6 2 1 3 11:10 7 NAFTA 6 1 3 2 6:6 6 TRIGLAV 6 2 0 4 3:13 6 MURA 05 6 1 1 4 2:11 4 LUKA KOPER 6 0 3 3 2:9 3