Denis Šme je eden izmed šestih, ki si lahko poiščejo nov klub. Foto: www.alesfevzer.com
Denis Šme je eden izmed šestih, ki si lahko poiščejo nov klub. Foto: www.alesfevzer.com

"Tudi pri vodenju nogometnega kluba so tako prijetne kot tudi manj prijetne odločitve. Tokratna je sodila med najmanj prijetne in najtežje. Vodstvo Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana je ob začetku priprav na drugi del sezone šestim nogometašem predstavilo odločitev, da nanje ne računa več. To je bila odločitev, ki je sledila tehtnemu in temeljitemu premisleku, nikakor pa ni bila sprejeta čez noč," so zapisali pri Olimpiji.

Ob omenjeni šesterici igralcev so dodali, da bodo do nadaljnjega trenirali po posebnem programu in ločeni od članske ekipe ter da je klub vsem dal dovoljenje, da si poiščejo nove delodajalce. Zmaji bodo Luna Bončino in Stefana Petrovića v zimskem prestopnem roku najverjetneje posodili.

Kot so še dodali, z ekipo prav tako ne trenira vratar Nejc Vidmar, ki je zaradi poškodbe do 17. januarja oproščen vseh klubskih obveznosti. Vitja Valenčič in Nino Pungaršek sta trenutno v fazi okrevanja po težjih poškodbah, zato prav tako še ne trenirata z ekipo, kar zadeva Enrika Ostrca, pa s francoskim klubom Troyes potekajo pogovori o predčasni prekinitvi posoje.

Razšle so se poti Žinka in Brava
Bravo v prihodnje ne bo več računal na izkušenega vezista Luko Žinka.

"Žine se je NK Bravo pridružil pred skoraj tremi leti in šestimi meseci, ko smo nastopali še v drugi ligi in je vsekakor pomembno pripomogel k napredku NK Bravo. V tem času se je podpisal tudi pod 12 golov, od česar jih je pet v mrežo nasprotnika pospravil na naših tekmah v Prvi ligi Telemach," je trenutno četrtouvrščena ekipa Prve lige zapisala na družbenih omrežjih.

Žinko, ki je v karieri igral za številne klube, kot so Factor, Šmartno ob Paki, Bela Krajina, Domžale, Kocaelispor, Kinyras Peyias, Amkar Perm, Alki Larnaka, Rudar Velenje, Gabala, Hangzhou Greentown, Olimpija Ljubljana, Krško in Celje, je sicer v slovenski prvi ligi odigral 301 tekmo in skupaj 23.597 minut.

Aluminij: Horvat nič več nogometaš, zdaj bo trener
Aluminij je sporočil, da je 36-letni Lucas Mario Horvat končal kariero. Nogometno pot bo nadaljeval v mladinskem pogonu Aluminija, kjer bo pomočnik trenerja Roberta Pevnika.

Horvat se je v zadnjem času poskušal vrniti po poškodbi križne vezi, a se je v Buenos Airesu rojeni nogometaš zdaj odločil za konec igralske kariere.

"Uvodni dve sezoni pri Aluminiju lahko ocenim kot odlični, zatem je sledilo to črno obdobje poškodb. Kljub temu da sem se vmes že vrnil na zelenice, pa je sledila zadnja poškodba, ki je dokončno odločila o moji usodi. Zdaj si zares želim pomagati mladim nogometašem, zato sem tudi sprejel predlog kluba, da se priključim mladinski selekciji kot pomočnik trenerja, saj si nedvomno želim še naprej delovati v nogometu," je dejal Horvat.

Hanžić spet v Domžalah
Domžale so strokovni štab okrepile z Rokom Hanžičem, ki je v jesenskem delu vodil tekmeca Kalcer Radomlje. Kot so Domžalčani zapisali na svoji spletni strani, se v klub vrača po petih letih.

Celje privablja mlade
Nogometni klub Celje še naprej privablja mlade nogometaše. Danes so podpisali profesionalno pogodbo s 17-letnim Ninom Milićem, v četrtek pa s prvim strelcem mladinske lige, 18-letnim Taiem Mateo Panićem.