Po kratki epizodi pri Cincinnatiju v Ligi MLS (6 tekem) je lani odšel v Bolgarijo. Za Beroe iz Stare Zagore je odigral 33 tekem (en gol in dve podaji), pri čemer se je tako uveljavil znotraj ekipe, da je postal celo njen kapetan.

"Zelo sem navdušen nad prihodom v Olimpijo! Zame je to velik korak naprej v moji karieri. Pridružil sem se največji ekipi v državi, zato želim iz dneva v dan dajati vse od sebe za ta klub. Prepričan sem, da lahko storimo veliko dobrega. Imamo mlado ekipo, vendar z veliko kakovosti," je po podpisu pogodbe povedal Jordi Govea.

Pohvalil je, da se je pridružil ekipi, ki jo vodi izkušeni glavni trener Víctor Sanchez. "Ogledal sem si zadnji tekmi proti Rijeki ter Mariboru in bil zelo zadovoljen z videnim. Sicer sem prvič v Sloveniji, a takoj sem videl, da gre za zelo lepo državo. Mesto mi je zares všeč in tudi to pri takšnih življenjskih spremembah zares veliko pomeni," pravi Govea, ki se ga je že nekaj časa povezovala s prestopom k Olimpiji.

Pravo priložnost dočakal šele v Bolgariji

V Ekvadorju rojeni nogometaš se je z družino pri treh letih preselil v Španijo, natančneje Madrid. Kot otrok je pritegnil pozornost velikana Reala Madrida, katerega član je postal pri 11. letih. Naslednjih sedem sezon se je kalil pri rekorderju Španije in Evrope, a priložnosti pri članih ni dobil.

Pri 18 letih je odšel na Otok in podpisal triletno pogodbo s Swanseajem, kjer pa so se začele težave s poškodbami, pri čemer je bil vmes skoraj dve leti odsoten z igrišč. Pri Swanseaju se spomladi v prvo ekipo prebil njegov 18-letni brat Aimar Govea, ki je prišel v klub skupaj z Jordijem.

Po poskusu v Ligi MLS je stalno igranje Jordi Govea le dočakal v Bolgariji, kjer je postal kapetan in vodja Beroe. Klub iz Stare Zagore je lani v bolgarskem prvenstvu zasedel 11. mesto.

Prva izbira Olimpije na levem boku obrambe je David Sualehe, ki ga nadomešča Justas Lasickas. Litovec je ravno v nedeljo z golom poskrbel za remi na večnem derbiju pri Mariboru.