Ermin Šiljak ni dolgo zdržal na ljubljanski klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ermin Šiljak ni dolgo zdržal na ljubljanski klopi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Šiljak in Ačimović zapustila Olimpijo

Šiljak in Ačimović sta odstopila po nedeljskem porazu v Kidričevem, kjer so Ljubljančani proti Aluminiju izgubili z 2:1. Olimpija ima po sedmih krogih le osem točk in je na sedmem mestu. Za vodilnim Mariborom zaostaja za devet točk.
Šiljak je zmaje prevzel ob koncu lanske sezone, ko je zamenjal Bojana Prašnikarja. Predtem je bil nekdanji napadalec reprezentance Prašnikarjev pomočnik. Ačimović, prav tako nekdanji odlični slovenski reprezentant, je na mesto športnega direktorja prišel pozimi leta 2011, le nekaj mesecev po tem, ko je zaradi poškodbe končal bogato kariero.

V klubu so danes vse dopoldne telefoni zvonili v prazno. Malce po 13. uri so iz kluba le poslali izjavo za javnost, pod katero se je podpisal direktor Olimpije Sanel Konjević. V njej se zahvaljuje Šiljaku za opravljeno delo in poudarja, da se razhajajo kot prijatelji.

"Z obžalovanjem sprejemamo tudi odstop športnega direktorja Aćimovića in spoštujemo njegovo odločitev. Kljub temu, da so bili rezultati pod pričakovanjih vseh, ki smo povezani z Olimpijo, pa v klubu dobro vemo, da je Aćimović svoje delo opravljal na najvišjem možnem nivoju in da so je bil prestopni rok izpeljan zelo dobro, ekipa pa je bila primerno osvežena in prenovljena za dosego visoko zastavljenih ciljev. Dosedanjemu športnemu direktorju bomo pustili nekaj časa, da se spočije in zbistri misli, naš namen pa je, da ga v kakršni koli obliki še naprej zadržimo v klubu. Trenutno njegovega naslednika ne bomo iskali," je zapisal Konjević.

Naslednik Šiljaka Razdrh uživa popolno zaupanje kluba in ni začasna ali kratkoročna rešitev, še dodaja direktor Olimpije.

Šiljak in Ačimović zapustila Olimpijo