Darko Milanič s svojimi varovanci kljub nastopanju v Evropski ligi trdno drži prvo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Darko Milanič s svojimi varovanci kljub nastopanju v Evropski ligi trdno drži prvo mesto. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Dare Vršič
Dare Vršič iz kroga v krog potrjuje svojo vrhunsko formo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Goran Galešić
Koliko časa bo Goran Galešić še član Hita Gorice? Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec

Olimpija bo gostila CM Celje, ki je julija v Stožicah slavilo kar s 3:0.
Danes ob 13.30:
TRIGLAV - NAFTA
V 1. krogu je Triglav Nafto premagal z 2:1, potem ko je drugi zadetek dosegel v 92. minuti. Kranjčani so daleč od takratnega veselja, Prekmurci jim po dveh zaporednih zmagah proti Domžalam in Rudarju bežijo že za devet točk. Triglav je brez točk že sedem tekem. Povsem drugačno vzdušje kot v slačilnici Gorenjcev seveda vlada pri Nafti. Zaradi rdečega kartona bo počival domači nogometaš Robert Najdenov.

MURA 05 - LUKA KOPER
Sredi julija se je na tej tekmi zbralo 5.000 gledalcev, tokrat jih bo gotovo veliko manj. Muraši so v nedeljo prekinili niz treh zaporednih porazov z visoko zmago nad Celjem, medtem ko so Koprčani v soboto izgubili v Mariboru. V Kopru je sojenje Mirana Bukovca iz Gornjega Lakoša pri Lendavi dvignilo veliko prahu. Zmotile so jih tri sporne odločitve.
Po besedah neformalnega prvega moža kluba Anteja Guberca so po zadetku Dejana Mezge v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, ki naj bi bil dosežen iz nedovoljenega položaja, koprski igralci v slačilnici celo zahtevali prekinitev tekme. "Tekma je zrela za policijsko preiskavo," je med drugim dejal Guberac, ki je za "krajo" obtožil "štajerski lobi". Tokrat bosta pri Kopru zaradi kartonov manjkala Ivica Guberac in Siniša Linić, pri Muri pa kazni zaradi rdečega kartona še ni odslužil Denis Kramar.
Ob 17.00:
RUDAR - DOMŽALE
Trije zaporedni domači porazi Velenjčanov (Koper, Maribor, Nafta) so Rudar oddaljili od boja za najvišja mesta. Tako kot Domžalčani imajo na "računu" 24 točk in se bodo, kot kaže, borili "samo" za četrto mesto na lestvici. Gostje, ki počasi sestavljajo najboljšo zasedbo, ne bodo mogli računati na Mitjo Zatkoviča, ki ga je v soboto proti Olimpiji predčasno poslal pod prho še en sodniški "junak" preteklega konca tedna Matej Jug.

OLIMPIJA - CM CELJE
Ljubljančani v tej sezoni Celjanom še niso zabili zadetka (0:3, 0:0). Po trdo priborjeni zmagi v Domžalah, kjer so po hitro doseženem golu prepustili pobudo tekmecem, so seveda cilj nove tri točke. Trener Dušan Kosič med drugim bržkone ne bo mogel računati na bolnega Blaža Božiča in poškodovanega Sašo Ranića, ki ima natrgano prednjo stegensko mišico. Gostje se bodo po katastrofi v Murski Soboti poskušali izogniti novemu porazu. Še naprej je poškodovan Ivan Firer.

Ob 17.30:
MARIBOR - HIT GORICA
Pred Mariborčani je že 33. tekma v tej sezoni, zaradi kartonov jo bo izpustil Dejan Trajkovski. Z novo zmago bi se vijoličasti znebili še enega tekmeca v boju za sam vrh, Hit Gorica bi namreč ob tem scenariju za vodilnim klubom zaostajala že 12 točk. Belo-modri se seveda s tem ne strinjajo, znova bodo poskušali vzeti kakšno točko Štajercem. V 1. krogu so bili blizu remiju, v 10. na domačem igrišču blizu zmagi. Pod lupo bo Goran Galešić, ki naj ne bi podaljšal pogodbe z Goričani, njegov najresnejši snubec pa naj bi bil prav Maribor.
Še to: "Ne pričakujemo, da bo NK Maribor in naša nogometna filozofija povšeči vsakemu v slovenskem nogometnem prostoru, zahtevamo pa, da se dobrega imena našega kluba ne blati na način, kot to počnejo na Obali. "Mariborski lobi" ne obstaja, nimamo predstavnikov na vidnih položajih ne v NZS-ju ne pri Združenju klubov 1. SNL-ja, niti ne prijateljujemo s predstavniki sodniške organizacije. Kvaliteto delovanja želimo pokazati na igrišču, za obrobne zgodbe pa nam zaradi usmerjenosti v prihodnost zmanjka časa," so iz Maribora med drugim sporočili v izjavi za javnost, s katero so odgovorili na koprske obtožbe iz zgornjega dela članka.