Maribor je bil še petič v letošnji sezoni boljši od Rudarja - štirikrat v prvenstvu in enkrat v pokalu. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Maribor je bil še petič v letošnji sezoni boljši od Rudarja - štirikrat v prvenstvu in enkrat v pokalu. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Bojan Prašnikar
Bojan Prašnikar se je ob avtogolu Bobana Jovića na začetku drugega polčasa lahko le cinično nasmehnil, na koncu pa je imel lahko na obrazu širok nasmeh. Foto: MMC RTV SLO
Dejan Burgar
Ko zadene Dejan Burgar, Triglav osvaja točke. Napadalec Gorenjcev je na zadnjih štirih tekmah (v prejšnjem krogu je moral počivati zaradi kazni) zadel štirikrat, Triglav pa je na treh gostovanjih osvojil sedem točk. Zmagal je v Lendavi in Domžalah, iz Nove Gorice pa odnesel točko. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija prestavila slavje vijoličastih
Muri prekmurski derbi v Lendavi
Brez golov v Kopru
Lesjak in Berić mariborska strelca v Velenju
Olimpiji derbi za drugo mesto

Do jubilejne desete zvezdice bi vijoličasti teoretično prišli ob remiju ali porazu Olimpije, tako pa bodo morali nanjo počakati vsaj še en krog. Ljubljančani bodo že v petek igrali proti Nafti, v Ljudski vrt pa v nedeljo prihaja Triglav. Kranjčani z današnjo zmago v Domžalah (0:1) zaostajajo le še točko za predzadnjo Nafto.
Tavares dvakratni podajalec
Vijoličasti so bili na stadionu Ob jezeru po sredini zmagi v pokalu (2:4) znova boljši od knapov, oba zadetka so dosegli v drugem polčasu. Strelca sta bila Zoran Lesjak in Robert Berić. Obe ekipi sta tekmo začeli s precej spremenjenima postavama v primerjavi s sredo.

Prvo priložnost je imel v 13. minuti Rudar po strelu Mateja Podlogarja, vendar je bil Marko Pridigar na mestu. Mariborski vratar je v 22. minuti dobro posredoval še po strelu Aljaža Krefla. Nato se je dvakrat izkazal tudi domači vratar Gregor Fink, po strelih Matica Črnica in Marcosa Tavaresa. Zadnjo priložnost v prvem delu je imel znova Podlogar, vendar je žoga zletela malce čez vrata.

V 63. minuti je Tavares lepo prodrl in podal do Lesjaka, ki je učinkovito končal lepo akcijo. V 78. minuti se je Brazilec znova izkazal kot podajalec, zadel pa je Berić.
Avtogol Jovića ni pokvaril večera Olimpiji
V Novi Gorici je v trenutkih, ko je Gorica imela pobudo in pritiskala proti vratom gostov (Alen Jogan je v 20. minuti povsem neoviran z glavo zgrešil iz bližine), zadela Olimpija. Po pol ure igre je namreč Nikola Nikezić v mrežo pospravil odbito žogo po prostem strelu Dareta Vršiča. Belo-modri so izenačili v 48. minuti, ko je Boban Jović premagal lastnega vratarja. Vratar Gorice Darko Brljak je poslal dolgo žogo izpred svojih vrat, Jović jo je želel z glavo oddati Džafiću, a ga pri tem "lobal" in zabil avtogol. Toda zeleno-beli so hitro odgovorili, po podaji Vršiča z leve strani je z glavo v 61. minuti zadel Dejan Djermanović, ki je moral pozneje z igrišča zaradi poškodbe kolena.

Domači so bili blizu izenačenja v 65. minuti, ko je Vito Plut zatresel vratnico, toda že v naslednjem napadu je Olimpija povišala vodstvo, saj je Aris Zarifović v kazenskem prostoru zrušil Erika Salkića, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Vršič. V 80. minuti so se Novogoričani vrnili v igro, potem ko je Plut (ki je ob sprejemu žoge igral z roko) zadel z roba kazenskega prostora. Andrej Komac je imel v četrti minuti sodniškega dodatka še eno priložnost za Gorico, ki pa je ostala neizkoriščena.

Strelci v Lendavi Bohar, Rep in Jelić
Na prekmurskem derbiju v Lendavi je suvereno, s 3:0, slavila Mura. Sobočani so prvič zadeli v 19. minuti. Žiga Kous je prodrl po desni strani, ob njegovi podaji v sredino pa je bil Miha Korošec prepočasen za hitrega Damjana Boharja, ki je ob drugi vratnici s treh metrov potisnil žogo v mrežo. Vodstvo so podvojili že v prvi minuti nadaljevanja. Po hudi napaki domače obrambe je Rajko Rep z dobrih 12 metrov zadel levi spodnji kot.
Znižanje zaostanka je po strelih Gabriela Da Silve in Patrika Raduhe preprečil vratar Filip Draković. Neizkoriščene priložnosti je iz protinapada kaznoval Dragan Jelić po podaji Mitje Lotriča z desne strani. Nafto je pred še višjim porazom ob koncu obvaroval Darko Prša.

Koper ni našel luknje v celjski obrambi
Mura je zdaj na lestvici znova pred Koprom, ki je še na osmi tekmi zapored ostal neporažen, vendar ni uspel zadeti proti Celju (0:0). "Kanarčki" so bili z izjemo prve pol ure ves čas boljši tekmec, vendar so se Celjani tudi po zaslugi razpoloženega Amela Mujčinovića ubranili. Gostitelji so prvi nevarnejši strel sprožili šele v 35. minuti, ko je streljal Ivica Guberac. Do odmora sta poskušala še Milan Osterc in Danijel Marčeta, na začetku drugega polčasa pa sta streljala Denis Popović in Matej Palčič, ki je s 30 metrov zadel stičišče prečke in vratnice. Neuspešna sta bila tudi Davor Bagarić in dvakrat Davor Bubanja.
Triglav zdržal tudi z igralcem manj
V Domžalah je Dejan Burgar edini gol zabil v 28. minuti, ko se je po kombinaciji z Enisom Đurkovićem sam znašel pred Nejcem Vidmarjem. Že v 30. minuti so bili Domžalčani blizu izenačenja, vendar je zadetek Damirja Pekiča preprečila vratnica. Triglav je bil ob koncu polčasa dvakrat nevaren iz protinapada. Tudi na začetku drugega dela so gostje sprožili dva nevarna strela, v 53. minuti pa jih je po strelu Igorja Radovanovića s petih metrov znova rešila vratnica. Kranjčani, ki so od 62. minute igrali brez Jalna Pokorna, ki je dobil drugi rumeni karton, so se ubranili. V 77. minuti se je po strelu Marka Drevenška s 25 metrov z izvrstno obrambo izkazal Darjan Curanović.

PRVA LIGA SI, 30. krog

LUKA KOPER - CELJE 0:0
700 gledalcev
Luka Koper: Hasić, Blažič, Guberac , Brečević, Popović ( 84./Štulac), Aganović, Marčeta ( 46./Pučko), Bagarić, Hadžić , Palčič, Osterc ( 68./Bubanja).
Celje: Mujčinović, Krajcer, Krljanović, Romih, Bezjak, Bakarić ( 86./Kotnik), Škafar ( 90./Kos), Verbič ( 79./Žurej), Gaber, Centrih, Medved .
Sodnik: Miran Bukovec (Lendava)


RUDAR - MARIBOR 0:2 (0:0)
1.400; Lesjak 64., Berić 80.
Rudar: Fink, Jeseničnik, Novaković , Majcen ( 72./Trifković), Črnčič, Krefl , Purišić, Berko, Podlogar ( 73./Klinar), Žinko, Bizjak ( 72./Rotman).
Maribor: Pridigar, Vidović, Filipović, Mejač, Mezga ( 81./Milec), Tavares ( 83./Volaš), Trajkovski, Rajčević, Lesjak , Berić ( 85./Velikonja), Črnic.
Sodnik: Damir Skomina (Koper)


NAFTA - MURA 05 0:3 (0:1)
2.000; Bohar 19., Rep 46., Jelić 69.
Nafta: Prša, Atanasov, Jerebic, Zelko ( 62./Dolinar), Sreš, Tomažič Šeruga ( 74./Hozjan ), Da Silva, Korošec, Vranešević ( 52./Vori), Levačič , Raduha.

Mura 05: Draković, Rep, Bohar, Lotrič ( 75./Sreš), Travner, Janža ( 90./Kramar), Kouter, Jelić ( 82./Eterović), Dodlek, Maruško, Kous.
Sodnik: Darko Čeferin (Kranj)


HIT GORICA - OLIMPIJA 2:3 (0:1)
600; Jović 48./ag, Plut 80.; Nikezić 30., Djermanović 60., Vršič 66./11-m
Hit Gorica: Brljak, Komac , Zarifović , Kovačević , Vicente ( 77./Arčon), Galešić , Buzeti, Plut , Ndiaye ( 84./M. Mevlja), A. Jogan, Gregorič.
Olimpija:
Džafić, Jović, Salkić, Djermanović ( 79./Božič ), Anđelković ( 70./Ranić), Nikezić, Ivelja, Vršič , Radujko, Lovrečič ( 91./Bešić), Sretenović.
Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


DOMŽALE - TRIGLAV 0:1 (0:1)
550; Burgar 28.
RK: Pokorn 62./Triglav
Domžale: Vidmar, Topić, Hanžič ( 47./Drevenšek), Radovanović, Pekič, Knezović , Balokog, Zatkovič ( 75./Kostanjšek), Balkovec , Osmanaj ( 64./Papež), Halilović .

Triglav: Curanović, Pokorn , Stjepanović, Ovčina, Burgar, Krcić ( 90./Đurić), Dolžan, Diallo, Sever , Đurković ( 88./Levstek), Zolić ( 20./Šušteršič).

Sodnik: Emir Huselja (Velenje)

Lestvica: 
MARIBOR 30 21 6 3 69:30 69 OLIMPIJA 30 15 7 8 50:34 52 HIT GORICA 30 13 8 9 44:32 47 MURA 05 30 14 5 11 41:39 47 LUKA KOPER 30 12 9 9 41:32 45 RUDAR 30 10 9 11 48:42 39 DOMŽALE 30 10 6 14 35:45 36 CELJE 30 8 8 14 36:44 32 NAFTA 30 5 9 16 30:57 24 TRIGLAV 30 6 5 19 15:53 23

Olimpija prestavila slavje vijoličastih
Muri prekmurski derbi v Lendavi
Brez golov v Kopru
Lesjak in Berić mariborska strelca v Velenju
Olimpiji derbi za drugo mesto