Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Maribor je z zmago nad večnim tekmecem (1:0) zmaje izločil iz boja za naslov prvaka. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja ljubljanskih navijačev bo Olimpija sobotno tekmo proti sežanskemu Taboru odigrala brez prisotnosti gledalcev, na naslednjem domačem obračunu, ko bo gostila Bravo, pa bo zaprta tribuna B, kjer so Green Dragonsi. Poleg tega bo moral ljubljanski klub odšteti še 10.100 evrov denarni kazni.

"Prižiganje večjega števila bakel, bakle, odvržene ob in na igralno površino, metanje plastičnih kozarcev, nekaj bakel pa je bilo vrženih v smeri obiskovalcev tekme na sosednji tribuni, pri čemer sta najmanj dve bakli, ki sta nevarno sredstvo, tudi padli med navedene gledalce sosednje tribune. Metanje odtrganih plastičnih sedežev, povzročitev prekinitve tekme, po koncu tekme pa je bil na policiste odvržen kovinski plato prenosne varovalne ograje, ki je enega policista zadel in poškodoval, žaljivo skandiranje," je NZS zapisal v obrazložitvi Olimpijine kazni. Upoštevana je bila tudi predkaznovanost.

Mariborčani bodo v blagajno NZS-ja odšteli 1850 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, metanja predmetov in bakel proti igralni površini ter večkratnega žaljivega skandiranja, je obrazložil Jeglič in dodal, da so upoštevali tudi predkaznovanost.

Zaradi podobnih razlogov (nešportno in neprimerno vedenje navijačev, večkratno žaljivo skandiranje in večkratno prižiganje bakel) bodo Koprčani ob 1150 evrov. Radomljani so zaradi navijačev dobili 600 evrov kazni, Mura zaradi kršitve pravilnika 360, Celjani pa zaradi nešportnega vedenja igralcev in petih rumenih kartonov 300 evrov.