Domžale so zdaj bližje dnu kot vrhu lestvice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžale so zdaj bližje dnu kot vrhu lestvice. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
SPINS
Mariborski nogometaši so v četrtek zvečer na gala prireditvi sindikata SPINS pokramljali s tekmeci z igrišč, kjer do njih ne poznajo milosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Siniša Brkić
Trener Triglava Siniša Brkić s svojimi varovanci odhaja na težko gostovanje v Velenje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić (v ospredju) je letos dosegel že sedem zadetkov. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Dalibor Radujko
Dalibor Radujko je konec julija preprečil poraz Olimpije na Bonifiki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Jesenski naslov si je že v prejšnjem krogu zagotovil Maribor.
20. krog, sobota ob 13.30:
DOMŽALE - CM CELJE
Po septembrskem pokalnem polomu v Zavrču (0:5) so si Domžalčani v sredo privoščili novo tekmo, na kateri jim je nasprotno moštvo do vrha napolnilo mrežo. Resda so že v drugi minuti ostali brez izključenega vratarja Nejca Vidmarja, toda šest prejetih zadetkov proti neposrednemu tekmecu na lestvici so tudi igralci označili za sramoto. "To je katastrofa in za nami je eden najtežjih dni v naših nogometnih karierah. Pogled na končni izid je zares neprijeten," je dejal Dalibor Teinović.
Po tretjem zaporednem porazu se bodo Domžale poskušale pobrati proti Celju (podjetje CMC se dokončno umika iz imena kluba), ki je nazadnje s spodbudno predstavo iztržilo točko v Stožicah. Celjani se s peto letošnjo osvojeno točko proti Olimpiji podajajo še na tretje zaporedno gostovanje. Ob zgodnji uri in ne preveč prijetnih temperaturah bodo organizatorji nekoliko več gledalcev na tribune poskušali privabiti z akcijo, s katero si bodo lahko gledalci za osem evrov ob nogometni tekmi ogledali tudi košarkarski derbi v ligi ABA med Heliosom in Zlatorogom (16.00).

Ob 15.00:
NAFTA - MARIBOR
Nafta po nizu treh tekem brez poraza (premagala je Domžale in Rudar ter remizirala v Kranju) optimistično pričakuje dvoboj z Mariborom, proti kateremu je vselej še dodatno motivirana. Spomin na septembrsko zmago z 2:0 v Ljudskem vrtu je še svež.
Na drugi strani so tudi vijoličasti lahko mirni, pred Olimpijo imajo že devet točk prednosti. Njihov glavni adut v primerjavi s tekmeci je predvsem zelo dolga klop, ki pa bo tokrat vendarle nekoliko krajša. Trener Darko Milanič bo imel nekaj težav na bočnih položajih, kjer so se Mitji Vilerju na seznamu poškodovanih pridružili še Aleš Mejač (natrgana stegenska mišica), Dejan Trajkovski (gleženj) in Martin Milec (bolečine v mišici).

Ob 16.00:
RUDAR - TRIGLAV

Rudar je krajšo krizo prekinil z visoko zmago nad Domžalami. Česa podobnega se ne bi branil niti tokrat, Triglav je v 2. krogu v Velenju že padel s 5:0. Zaradi poškodb bodo manjkali Boštjan Jelečević, Damjan Trifković in kapetan Rusmin Dedić. Kranjčani so proti Nafti prekinili niz sedmih zaporednih porazov, a zamudili priložnost za zmago. Na stadionu Ob jezeru jim zaradi kartonov ne bo mogel pomagati strelec sredinega zadetka Anže Jelar.

Ob 17.00:
HIT GORICA - MURA 05
Novogoričani bodo še nekaj časa razmišljali, koliko točk so letos prepustili Mariboru, potem ko jim je na treh medsebojnih tekmah veliko bolje kazalo, končni izkupiček pa je bila zgolj ena točka. Enako slab izkupiček imajo z dozdajšnjih dveh srečanj proti Muri (doma 1:1, v gosteh 0:1). Muraši so z dvema zaporednima zmagama pomirili strasti, saj je bilo po treh porazih že slišati "opozicijo". V Novi Gorici bo manjkal kaznovani Leon Horvat.

Nedelja ob 15.00:
LUKA KOPER - OLIMPIJA
Koprčani se s "turneje" na severovzhodu (Maribor, Murska Sobota) vračajo brez točk. Na Fazaneriji jih je po besedah trenerja Milivoja Bračuna pokopalo slabo zaključevanje napadalnih akcij. Olimpiji se bodo zoperstavili brez poškodovanih Srebrenka Posavca in Dorisa Kelenca, ki je pred dnevi prestal operacijo meniskusa.
Ljubljančani so julija na Bonifiki osvojili točko (1:1), ob drugem gostovanju v Kopru pa so bili neuspešni, saj so izpadli v osmini finala Pokala Hervis (2:0). Počasi izgubljajo stik z Mariborom tudi v prvenstvu. Dobivajo pa vse več priložnosti pri Olimpiji mladi nogometaši, v nedeljo bo morda debitiral Tim Čeh, sin nekdanjega kapetana slovenske reprezentance Aleša Čeha. 17-letni vezist je za mladince letos dosegel že osem zadetkov. Nogometni klub z imenom Olimpija je brez zmage v Kopru že od leta 1987!