Olimpija je v zadnjih petih letih osvojila dva naslova državnega prvaka. Foto: Twitter/NK Olimpija
Olimpija je v zadnjih petih letih osvojila dva naslova državnega prvaka. Foto: Twitter/NK Olimpija

33-letnik je svojo kariero začel v rojstnem Celju, prek Rudarja in Domžal odšel v tujino, kjer je zadnjih pet let igral za poljski klub Piast Gliwice.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil Olimpiji. Verjamem športnemu direktorju in trenerju, da bomo sestavili dobro ekipo, da bomo konkurenčni in se bomo borili za uspehe, ki jih želim doseči. Slovensko ligo in igralce dobro poznam, komaj čakam, da se pridružim ekipi," je ob podpisu pogodbe povedal Karun.

V zmajevo gnezdo se je vrnil Fink
Obenem je Olimpija v svoje vrste pripeljala starega znanca Matica Finka, ki je za zeleno-bele že igral med letoma 2011 in 2016. Fink je za zmaje odigral 130 tekem in dvakrat zatresel mrežo nasprotnika. V Ljubljani pa je v sezoni 2015/16 osvojil tudi naslov državnega prvaka.
Po zgodbi v Olimpiji je nato prestopil v Turčijo, kjer je pogodbo podpisal s prvoligaško ekipo Caykur Rizespor. Sledila je posoja pri poljskem prvoligašu Cracovii. Po vrnitvi v Turčijo je Fink prestopil v Boluspor. V sezoni 2019/20 se je vrnil v Slovenijo in zaigral za Domžale.
V karieri je 30-letni branilec odigral 252 tekem. Kot slovenski reprezentant je nastopal v selekcijah od U17 do U21. "Vesel sem, da sem spet podpisal z Olimpijo in da se vračam v svoj dom. Znani so mi cilji in želje kluba, ki so enaki mojim osebnim, tako da upam, da bom upravičil ponovno zaupanje vodstva," je dejal Fink.

Sorodna novica Iz Olimpije odšlo osem nogometašev

Vodili večji del sezone
Olimpija je večji del zadnje sezone vodila, na koncu pa padla na tretje mesto. Novo sezono bo začela naslednjo sredo, ko gosti novinca v ligi Gorico.

Antonio Azinović zapušča Tabor Sežano
Dosedanji kapetan Tabor Sežane Antonio Azinović zapušča klub in se seli v Avstrijo. Kariero bo namreč nadaljeval pri tamkajšnjem drugoligašu SV Horn.

Prva liga, 1. krog

Sreda, 12. avgusta, ob 17.00:
CELJE – MURA
Prenos na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

CB24 TABOR SEŽANA – KOPER

Ob 19.00:
OLIMPIJA – GORICA

Četrtek, 13. avgusta, ob 17.00:
MARIBOR – ALUMINIJ

Preloženo:
DOMŽALE – BRAVO