Robert Berič je v Lendavi v 84. minuti zadel za vodstvo Maribora z 0:2. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Robert Berič je v Lendavi v 84. minuti zadel za vodstvo Maribora z 0:2. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Goran Galešić
Goran Galešić je popeljal Novogoričane v vodstvo na tekmi proti Muri 05. Foto: MMC RTV SLO
Siniša Brkić
Trener Triglava Siniša Brkić je s svojimi varovanci v sredo na prijateljski tekmi v Kranju dosegel odmevno zmago nad nemškim prvoligašem Wolfsburgom (1:0). Očitno so se Kranjčani na tej tekmi preveč naprezali, saj so v Velenju povsem pogoreli. Foto: MMC RTV SLO

Mariborčani so si z zmago okrepili samozavest pred sredinim dvobojem v kvalifikacijah za Ligo prvakov v Haifi. V odprti igri na obeh straneh so se že v prvih desetih minutah vrstile priložnosti.

Vabljeni k sodelovanju v Nostradamusu.

Če ste zamudili 1. krog, ste izpustili samo 5 napovedi od skupno 180 tekem. Pridružite se napovedovanju izidov v I. SNL!


Strel Marcosa Tavaresa je končal v naročju Aleša Ajleca, v 5. minuti pa je Zoran Lesjak po samostojnem prodoru sprožil z 10 metrov, a je nova mariborska okrepitev Jasmin Handanović odlično posredoval. Štiri minute pozneje se je znova izkazal vratar gostov, ki je ubranil strel Arpada Vaša iz polvoleja.

Volaš načel mrežo
Že v naslednjem napadu se je ponudila prva izjemna priložnost tudi gostom. Dalibor Volaš je bil sam pred Ajlecem, a je žogo poslal mimo leve vratnice. V 37. minuti se je po podaji z desne strani Volaš odlično znašel, ujel vratarja Ajleca na napačni nogi in žoga je končala v mreži domačih.

Nafta je v 57. minuti zamudila priložnost za izenačenje. Vedran Vinko se je prebil po levi strani v kazenski prostor gostov, že premagal vratarja Handanovića, a je goste rešila vratnica. Mariborski vratar je bil nato hitrejši od Vaša, v 60. minuti pa je "ukrotil" še strel Lesjaka s 25 metrov.

Berič povišal na 2:0
Sledile so minute gostov in v 71. minuti je rezervistu Robertu Beriču uspelo prebiti zid Lendavčanov, odbito žogo pa je Agim Ibraimi za las poslal mimo desne vratnice. Po novem strelu Beriča se je izkazal Ajlec, Volaš je nato zgrešil nemogoče, saj je z vsega petih metrov žogo poslal čez gol, v 84. minuti pa je nepokriti Berič z glavo žogo preusmeril v mrežo po lepi podaji Ibraimija.
Domači so odgovorili z zadetkom Rolanda Polareczkega. Vinko je podal z leve strani, Madžar pa je iz bližine zadel levi spodnji kot mariborskih vrat. Za kaj več jim je zmanjkalo časa.

Mura do točke z avtogolom Gregoriča
Novogoričani so bili proti Muri večji del tekme veliko boljši tekmec, a neučinkoviti. Gosti si niso ustvarili niti ene prave priložnosti, z avtogolom Mihe Gregoriča pa vseeno prišli do izenačenja.
V 26. minuti je s prostega strela zadel Goran Galešić. Gostje so do točke prišli v 64. minuti, ko je po podaji rezervista Armenda Spreča domači igralec Alen Jogan slabo izbil žogo in jo preusmeril v lastno mrežo. Stranski sodnik je ob tem visoko dvignil zastavico, domači so protestirali, ker naj bi gostujoči igralec Nusmir Fajić v nedovoljenem položaju vplival na igro, a je glavni sodnik Gregor Gostenčnik gol vseeno priznal.
Do konca tekme je Mura zdržala vse napade domačih. V 80. minuti je Alen Jogan dobro streljal z glavo, Luku pa je s težavo žogo le uspelo ukrotiti.

Rudar napolnil mrežo Triglava
Prvi sodnikov žvižg v Velenju so nogometaši in gledalci zaradi močnega naliva dočakali 25 minut pozneje, kot je bilo predvideno, torej ob 19.25.
Na slabe razmere so se prej prilagodili Kranjčani, ki so prek Dejana Dimitrova zapretili že v prvi minuti. Toda po začetnem naletu gostov so se prebudili tudi Velenjčani in vzpostavili ravnotežje. V 27. minuti je Damjan Trifković, ki je bil zelo razpoložen za igro, s strani podal pred vrata, žogo pa je z glavo v mrežo poslal Luka Majcen. Še pred koncem prvega polčasa je Rajko Rotman na 2:0 povišal z močnim strelom z več kot 30 metrov. V drugi polovici drugega dela so zadeli še rezervist Dejan Purišić, Nikola Tolimir z glavo po prostem strelu in Sebastjan Berko.

2. krog:
RUDAR - TRIGLAV 5:0 (2:0)
1.000; Majcen 26., Rotman 37., Purišić 68., Tolimir 71., Berko 85.

Rudar: Savić, Mujaković (85./Rošer), Jeseničnik, Trifković, Majcen, Rotman (52./Korun), Berko, Podlogar (64./Purišić), Tolimir, Dedić, Stojnić.

Triglav: Pelko, Ovčina (76./Šušteršič), Brajić, Krcić (53./Đurković), Dolžan, Dimitrov (47./Jelar), Sever, Najdenov, Stenarević, Košnik, Burgar.

HIT GORICA - MURA 05 1:1 (1:0)
600; Galešić 26.; Jogan 64./ag
Hit Gorica: Simčič, Buzeti, Zarifović, M. Mevlja, A. Jogan, Gregorič, Kovačević, Galešić, K. Jogan (68./Stojanović), Plut, Vicente (84./Vicente).
Mura 05: Luk, Cipot, Sreš (83./Gruškovnjak), Bohar (59./Sprečo), Lotrič (54./Pavel), Horvat, Fajić, Janža, Kouter, Ošlaj, Maruško.

NAFTA - MARIBOR 1:2 (0:1)
1.500; Polareczki 88.; Volaš 37., Berič 84.
Nafta: Aljec, Matjašec, Lesjak, Jerebic (74./Vöröš), Zelko (59./Polareczki), Sreš (70./Stojko), Šeruga, Korošec, Levačič, Vinko, Vaš.

Maribor: Handanović, Vidović, Cvijanović, Rajčević, Mejač, Trajkovski, Mertelj, Da Silva (91./Dodlek), Ibraimi (88./Rep), Tavares (68./Berič), Volaš.

Nedelja ob 20.00:
DOMŽALE - CM CELJE

Ob 21.00:
LUKA KOPER - OLIMPIJA

Lestvica: 
MARIBOR 2 2 0 0 4:2 6 MURA 05 2 1 1 0 2:1 4 RUDAR 2 1 0 1 5:2 3 CM CELJE 1 1 0 0 3:0 3 DOMŽALE 1 1 0 0 2:0 3 TRIGLAV 2 1 0 1 2:6 3 HIT GORICA 2 0 1 1 2:3 1 LUKA KOPER 1 0 0 1 0:1 0 NAFTA 2 0 0 2 2:4 0 OLIMPIJA 1 0 0 1 0:3 0