Tabor Sežana je po treh mesecih končno dočakal zmago, z 2:1 je odpravil Celje.

Vijoličasti so z zmago (najmanj začasno) prehiteli vodilni Koper, ki bo v nedeljo ob 17.00 na Bonifiki gostil Muro. Takoj na začetku sodnikovega dodatka je Martin Milec podal pred gol, Damjan Vuklišević je žogo s peto odbil nazaj, toda natančno na nogo osamljenega Repasa, ki jo je s silovitim udarcem poslal v mrežo za svoj prvi zadetek v sezoni.

Jan Repas se je v 20. krogu prvič vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Repas se je v 20. krogu prvič vpisal med strelce. Foto: www.alesfevzer.com

Začetne minute v Ljudskem vrtu so pripadle Mariborčanom, a najprej Ognjen Mudrinski ni bil dovolj natančen, potem pa Antoine Makoumbou od daleč tudi ni bil najnevarnejši za vratarja Ajdina Mulalića.

A so tudi gostje hitro pokazali, da se ne bodo samo branili. Prvi je zapretil Zeni Husmani, ki je kombiniral s Tilnom Klemenčičem, a je nato pred vrati žogo odbil Gregor Sikošek. V 14. minuti je poskusil Dejan Georgijević, a je bil domači vratar Ažbe Jug na pravem mestu. Podobno pa je bilo tudi v 19. minuti, takrat je nevarno streljal Senijad Ibričić, znova pa je bil zbran domači vratar.

V 24. minuti so protinapad izvedli gostitelji, Danijel Šturm je preigraval in nato streljal z roba kazenskega prostora, a je šla žoga čez vrata Domžal.

Domači navijači so se razveselili v 32. minuti, ko je žoga končala za hrbtom Mulalića. A akcijo, ki jo je začel Šturm, Sikošek pa je žogo poslal pred gol, kjer je smer spremenil Mudrinski, so pod drobnogled vzeli v sobi za VAR. Ogled posnetka je pokazal, da je bil strelec v prepovedanem položaju in zadetek ni obveljal.

Ob izteku prvega polčasa so Mariborčani po akciji, ko je v kazenskem prostoru Domžal padel Jan Repas, pričakovali 11-metrovko, vendar je sodnik ni dosodil, prav tako ni dobil opozorila iz sobe za VAR.

V nadaljevanju so bili prvi nevarni gostje, Ibričić je s podajo zaposlil Enesa Alića, ki je podal pred vrata, kjer pa je bil malenkost prepozen Georgijević. Nekaj minut zatem pa je na mariborski strani Mudrinski našel Šturma, strel je ustavil vratar Mulalić.

Milec je v 71. minuti podal Repasu, ta je žogo poslal za las mimo leve vratnice. V 79. je sledila nova akcija gostov, po prostem strelu je meril Gaber Dobrovoljc, a je žoga zletela mimo vratnice. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z delitvijo točk, pa so udarili Mariborčani.

Maribor z golom Repasa na vrh lestvice
Mustafa Nukić je dosegel svoj sedmi ligaški zadetek v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Mustafa Nukić je dosegel svoj sedmi ligaški zadetek v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Nukić izsilil prekršek in izkoristil 11-metrovko

Ljubljančani, ki so se po "koronapremoru" v sredo vrnili na zelenice z remijem v Celju (1:1), so nujno potrebovali zmago, da bi obdržali priključek z vodilnima Koprom in Mariborom, kar jim je tudi uspelo. Radomlje so v torek premagale drugi ljubljanski klub Bravo (0:3), konec septembra pa so v Stožicah presenetile tudi Olimpijo in jo ugnale s 3:2.

Olimpija je ob Kamniški Bistrici (konec julija je bilo tam 1:1) prevladovala v prvem polčasu, na koncu pa odbila napade gostiteljev. V uvodnih minutah je igra večji del potekala na polovici Radomljanov, gostje so imeli tudi veliko kotov, a brez kakšne izrazite nevarnosti, z izjemo poskusa v 10. minuti, ko je po strelu Svita Sešlarja dobro posredoval vratar Emil Velić. Ta se je izkazal tudi ob močnem strelu Mustafe Nukića z roba kazenskega prostora v 15. minuti, ko je žogo odbil v še en kot.

Zadetek Nukića z 11-metrovke za zmago Olimpije

Ljubljančani so nato le prišli do vodstva v 21. minuti. Pred tem je Jonathan Bumbu v kazenskem prostoru zrušil Nukića, ki je sam prevzel odgovornost in 11-metrovko z natančnim strelom prek Velića spremenil v vodstvo.

Isti igralec je imel še eno priložnost v 38. minuti, ko je sprožil z 18 metrov, Aldair pa je nato v 40. minuti poskusil s približno osmih metrov, a je žogo z golove črte izbil Luka Guček.

Podobno je bilo nadaljevanje. Gostje so imeli sprva premoč, domači pa niso bili preveč nevarni. Novi priložnosti za zeleno-bele je imel Lamine Tall, ki pa je najprej slabo sprejel lepo podajo Erica Boakyeja, v 60. minuti pa je po dvoboju z dvema branilcema Radomelj sam prišel pred Velića, a je ta razčistil nevarnost.

V zadnjem delu tekme so se prebudili tudi gostitelji. V 67. minuti je tako po kotu z glavo natančno meril Mateo Mužek, Nejc Vidmar pa je s težavami žogo z golove črte odbil v kot. Luka Cerar je v 78. minuti po prostem strelu z desne strani meril v Vidmarja, dve minuti zatem pa je Sacha Varga sprožil s približno sedmih metrov, a je le za malo zgrešil cilj. Ljubljančani so nato do konca tekme predvsem branili minimalno prednost in jo tudi ubranili.

Dušan Kosić ima končno razlog za veselje. Foto: www.alesfevzer.com
Dušan Kosić ima končno razlog za veselje. Foto: www.alesfevzer.com

Ndzengue in Briški preobrnila izid v Sežani

Dušan Kosić, ki je na klop Tabora sedel 9. septembra, je po dolgem času le dočakal zmago svojih varovancev. Zadnjo zmago so Sežanci vpisali 19. septembra, naslednjih sedem tekem pa so izgubili.

Tokrat so jim nasproti stali Celjani, ki so na prejšnjih dveh tekmah doma izgubili proti Mariboru (0:1) in remizirali z Olimpijo (1:1).

Celjani so na vetrovnem Krasu povedli v 37. minuti, ko se je Žan Benedičič odlično znašel po prostem strelu Ivana Božića in z glavo zadel z 12 metrov. Šest minut pozneje so Sežanci izenačili – Tom Kljun je izvedel kot, pred vrati pa se je najbolje znašel Fahd Ndzengue.

Kraševci so drugi polčas začeli s silovitim pritiskom. V 63. minuti je Dino Stančič stresel vratnico, v 76. minuti pa so prevzeli vodstvo, ko je Mihael Briški s 30 metrov mojstrsko zadel v zgornji kot za končnih 2:1.

Prvenstvo se bo po zimskem premoru nadaljevalo 9. februarja.

Zadetki s tekme Tabor Sežana - Celje

20. KROG

CB24 TABOR SEŽANA - CELJE 2:1 (1:1)
250; Ndzengue 43., Briški 76.; Benedičič 38.

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Salkić, Urh, Nemanič, Ristić, Briški, Grobry, Ovsenek (90./Kompare), Kljun, Stančič, Ndzengue (78./Stanković).

Celje: Rozman, Marandici, Zec, Zaletel, Lartey (78./Kadušić), Vrbanec, Benedičič, Svetlin (8./Štravs), Begić (46./Kerin), Jakobsen (76./Koprivc), Božić.

Sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana)


KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA 0:1 (0:1)
300; Nukić 21./11-m

Kalcer Radomlje: Velić, Mužek, Guček, Jazbec, Primc, Nuhanović (76./Varga), Bumbu (46./Cerar), Božić, Pogačar (46./Kregar), Šarić, Guzina.

Olimpija: Vidmar, Boakye, Ratnik, Milović (83./Korun), Pavlović, Sešlar, Kapun, Aldair (71./Gavrić), Ziljkić, Nukić, Tall (62./Andrejašič).

Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


MARIBOR - DOMŽALE 1:0 (0:0)
1000; Repas 91.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Makoumbou, Repas, Šturm (82./Požeg Vancaš), Alvir (82./Kronaveter), Mudrinski.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Vuklišević, Dobrovoljc, Šoštarič Karić, Alić, Husmani, Markuš (67./Hodžić), Ibričić, Vuk (76./Jurilj), Georgijević.

Sodnik: Roberto Ponis (Koper)


Nedelja ob 15.00:
BRAVO - ALUMINIJ
(v Stožicah)

Ob 17.00:
KOPER - MURA

Lestvica:                             
MARIBOR           20  12 3  5 30:21 39
KOPER             19  11 4  4 33:22 37
OLIMPIJA          18   9 4  5 22:17 31
MURA              18   7 7  4 24:23 28
BRAVO             19   7 6  6 16:15 27
DOMŽALE           19   6 5  8 24:27 23
CELJE             20   6 4 10 21:25 22
CB24 TABOR SEŽANA 20   5 4 11 19:21 19
ALUMINIJ          19   4 7  8 18:26 19
KALCER RADOMLJE   20   5 4 11 23:33 19