Trener Doba Jernej Javornik je odlično pripravil svoje varovance na ključni tekmi sezone. Foto: MMC RTV SLO
Trener Doba Jernej Javornik je odlično pripravil svoje varovance na ključni tekmi sezone. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik Doba Gasior se veseli izziva Prve lige
Roltek Dob novi član slovenske nogometne elite

Roltek Dob je na prvi tekmi v soboto v Kranju zmagal z 2:0. Na povratni tekmi je bila neustavljiva naveza Goran Vuk-Klemen Kunstelj. Oba sta dosegla po dva zadetka.
Sijajni Vuk načel mrežo Kranjčanov
Srečanje sta si ogledala tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović. Gostitelji so povedli že v 11. minuti. Akcijo je začel Mitja Klopčič, ki je lepo prodrl po levi strani in poslal uporaben predložek do Vuka. Eden izmed junakov prve kvalifikacijske tekme je bil spretnejši od svojega čuvaja, žogo pa je nato poslal še za hrbet kranjskega vratarja Darjana Curanovića za 1:0.

Burgar zapravil 11-m, iz protinapada Vuk za 2:0
Kranjčani so bili po prejetem zadetku v šoku, dodatnega pa so doživeli osem minut pozneje. Najprej je glavni sodnik Davor Drečnik po prekršku Simona Goropečnika nad Dejanom Burgarjem dosodil enajstmetrovko za Kranjčane, a je domači vratar Albin Vezirović prebral namero Burgarja in obranil strel. Že v naslednji akciji je najboljši strelec 2. slovenske nogometne lige Vuk, povišal na 2:0.

Kunstelj potopil Triglavane
Kranjčani so do konca polčasa skušali znižati visok zaostanek, še najbližje zadetku je bil v 27. minuti Enis Đurković. V 42. minuti je Edis Mešanović za las zgrešil kranjska vrata, v sodnikovem podaljšku je Vuka v kazenskem prostoru zrušil Rok Dolžan, kapetan Kunstelj pa je z bele točke z lobom po sredini vrat povišal na 3:0.

V 52. minuti je Kunstelj z izjemnim strelom povišal na 4:0. V nadaljevanju se je tekma precej umirila, oba trenerja sta priložnost za dokazovanje ponudila igralcem s klopi, slavje na tribunah pa se je začelo.

V prihodnji sezoni bodo v 1. SNL poleg Doba igrali Maribor, Olimpija, Mura, Koper, Hit Gorica, Rudar Velenje, Domžale, Celje in Aluminij Kidričevo.

Povratna tekma:
ROLTEK DOB - TRIGLAV 4:0 (3:0)
1.000; Vuk 11., 19., Kunstelj 45./11-m, 52.
Burgar (Triglav) je v 18. minuti zapravil 11-m.

Roltek Dob: Vezirovič, Avbelj, Škof , Češnjevar, Vuk , Stanko ( 70./Gasior ), Klopčič ( 68./Simič), E. Mešanović, Kunstelj , D. Mešanović ( 71./Kukavica), Goropečnik .

Triglav Kranj: Curanović, Zolić, Pokorn ( 69./Nazič), Stjepanović, Burgar ( 53./Romič), Krcić, Dolžan , Jelar, Sever, Đurković, Šujica ( 46./Šturm).

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


Prva tekma:
TRIGLAV - ROLTEK DOB 0:2 (0:2)
1.500; Vuk 34., Kukavica 41.

Predsednik Doba Gasior se veseli izziva Prve lige
Roltek Dob novi član slovenske nogometne elite