Sašu Udoviču so po sobotni zmagi nad večnimi tekmeci spet zrasla krila. Foto: MMC RTV SLO
Sašu Udoviču so po sobotni zmagi nad večnimi tekmeci spet zrasla krila. Foto: MMC RTV SLO
Rasistične žaljivke zasenčile večni derbi
Olimpija dobila derbi z Mariborom

To je tudi odlična napoved za medsebojni polfinalni pokalni obračun ob koncu tega in na začetku prihodnjega meseca. Športni direktor Olimpije Sašo Udovič je pričakoval viharen spomladanski del, saj pravi, da je to za mlado ekipo popolnoma normalno. Vrnil je tudi žogico športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču, ki je po zmagi pred dvema tednoma v Stožicah izrazil skrb nad kadrovanjem Olimpije.

Pred dvema tednoma ste bili nemočni proti Mariboru, tokrat ste prikazali popolnoma drugačen obraz. Kje so glavni razlogi za tak dvig forme?
Imamo mlado ekipo, sedem igralcev med 19 in 22 leti. Ob tem so bili Šporar, Delamea, Jovič in Škarabot zunaj pogona. Zavestno smo se odločili za mlade. Seveda to prinaša vzpone in padce, vendar sem prepričan, da je pot prava. Naš cilj je zbrati, kar je najboljše v širšem ljubljanskem bazenu, narediti sedem, osem igralcev in potem dodajati manjkajoče delčke.

Po zmagi Maribora s 3:0 je Zlatko Zahović dejal, da bi bil zaskrbljen, če bi bil športni direktor Olimpije ...
Naša pot je znana in se ne obremenjujem z drugimi. Na Zahovičevem mestu bi bil zaskrbljen glede evropskega Maribora. Ta klub si zasluži več kakovosti.


Kako komentirate neprimerno obnašanje in rasistične opazke trenerja Kosanovića in igralca Kostića?
Ne vem, kaj je bilo dejansko izrečeno, saj sem bil na tribuni. Je pa dejstvo, da ko mi izgubimo, poraz športno prenesemo. Nekateri vedno iščejo izgovore. Po taki tekmi izgovorov ne bi smelo biti. Če se hočejo pritožiti, za to obstajajo pristojne službe, delegati in sodniki. Naj se pritožijo, pa bomo videli, kaj se je dogajalo.

Obetata se še dva večna derbija v pokalu, ko bodo navijači znova na stadionu Stožice. Kako se boste pripravili na to srečanje, da se ne bi ponovil scenarij z izgredi izpred dveh tednov?
Mi gremo iz tekme v tekmo. O tem obračunu bomo razmišljali pozneje, je pa res, da Olimpija ni Olimpija brez navijačev, ki so bili vedno 12. igralec. Potrebujemo jih. Fantje si na vsaki tekmi zaslužijo pomoč s tribun in pravo navijanje,

Na lestvici je Olimpija šele na 6. mestu, daleč za mesti, ki vodijo v Evropo. Boste vse moči zdaj usmerili v pokalni srečanji z Mariborom? Kakšni so vaši cilji do konca letošnje sezone?
Naš glavni cilj je narediti zdravo tkivo, potem bodo prišli tudi rezultati. Pokal je seveda ena od možnosti. Ponavljam, gremo iz tekme v tekmo. Zdaj smo popolnoma v operaciji Celje, ki je naš naslednji nasprotnik.

Kakšne bodo vaše poteze poleti?
Ohraniti in nadgraditi zdravo jedro, ki ga imamo, vključiti, kar je najboljše iz širšega ljubljanskega okolja. Seveda je treba mlado ekipo popestriti še dodatno kakovostno. A tu ne bomo šli z glavo skozi zid. Tujci morajo imeti Olimpijo za cilj, ne sme jim biti neka vmesna postaja. Poleg tega morajo tudi kakovostno odstopati, ne pa odžirati minute mladim.

Tako zagovarjate mladost, ampak na vaš račun je že bilo veliko kritik, predvsem ko ste pred spomladanskim delom pripeljali Aleksandra Rodića.
Potrebovali smo ščepec modrosti, izkušenj in kakovosti. Sobotna tekma je najboljši dokaz, da smo naredili pravo potezo.

Pojavila so se tudi ugibanja o prihodu Dejana Stankovića in Mileta Ačimovića. Vaš komentar?
O tem ne vem nič. Z obema sem sicer v superkorektnih in prijateljskih odnosih. Sam bom najbolj vesel, če se vključita v klub. Vrata so odprta za vse nekdanje Olimpijce, še posebej nogometne legende.

Rasistične žaljivke zasenčile večni derbi
Olimpija dobila derbi z Mariborom