Ante Šimundža ni bil zadovoljen s predstavami na začetku spomladanskega dela. Mura je na petih tekmah osvojila le pet točk. Edino zmago je dosegla v Domžalah. Vseeno črno-beli ostajajo v boju za mesta v Evropski ligi. Foto: EPA
Ante Šimundža ni bil zadovoljen s predstavami na začetku spomladanskega dela. Mura je na petih tekmah osvojila le pet točk. Edino zmago je dosegla v Domžalah. Vseeno črno-beli ostajajo v boju za mesta v Evropski ligi. Foto: EPA

Klubi v Prvi ligi si niso enotni glede nadaljevanja prvenstva. Prevečkrat so v ospredju lastni interesi. "Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, na igrišču pa imamo vsi enake pogoje. Mislim, da bi se liga morala nadaljevati," je v pogovoru za TV Slovenija povedal uspešni trener Mure Ante Šimundža.

Zimski premor v Prvi ligi je trajal skoraj tri mesece. Ko se se nogometaši Mure na začetku januarja vrnili na trening, so bili skoraj mesec dni brez skupne vadbe. Položaj je zdaj popolnoma drugačen. Zadnjo tekmo je Mura odigrala 8. marca v Stožicah, ko je bila Olimpija boljša z 1:0. Edini zadetek je dosegel najboljši strelec Prve lige Ante Vukušić.

Čaka jih brutalen ritem, velik motiv tudi v pokalu
"Prevelika želja in zagnanost v prvem tednu bo največji problem. Igralci bodo želeli vse zamujeno nadoknaditi v enem tednu. Trenerji bomo morali biti zelo pazljivi, saj ne smemo v štirih tednih narediti programa, ki sicer zahteva osem tednov," je poudaril Šimundža, ki dodaja, da bo ritem tekmovanja res brutalen. Mura ima velik motiv tudi v Pokalu Slovenije, kjer se bo v polfinalu srečala z Aluminijem. Finalna tekma bo v Fazaneriji.

Mura je trenutno na petem mestu, za vodilno Olimpijo pa zaostaja 12 točk. Pred šestouvrščenim Taborom iz Sežane ima deset točk naskoka, kar pomeni, da lahko le še napreduje. Celje ima na drugem mestu le sedem točk več.

"Težko je priti v pravo formo le skozi treninge. Kaj bo s prijateljskimi tekmami? Lahko se zgodi, da bomo prvo tekmo nasploh odigrali 30. maja, ko se nadaljuje prvenstvo," je dodal Šimundža.

Člani strokovnega vodstva in igralci so privolili v znižanje plač. Vodstvo kluba ni imelo težav, do dogovora so prišli hitro.

Fazanerija kmalu v novi podobi
Na Fazaneriji potekajo tudi obnovitvena dela. Poteka menjava sedežev na tribunah. Kmalu bo stadion s 4721 sedišči obarvan v črno-belo kombinacijo. Stroški nakupa novih sedežev znašajo okoli 45.000 evrov. V kratkem načrtujejo tudi pokritje vzhodne tribune ob kopališču.

Šimundža: Največja težava bo prevelika zagnanost v prvem tednu