Ante Šimundža je odlično začel svojo samostojno trenersko pot. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Ante Šimundža je odlično začel svojo samostojno trenersko pot. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mura
Šimundža meni, da bi morali nekateri talentirani Murini igralci ostati v klubu še nekaj časa, da si naberejo izkušnje. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj

Šimundža je po prihodu v 7. krogu na klopi Mure 05 nanizal tri zmage in štiri remije, s čimer so se Prekmurci s predzadnjega povzpeli na šesto mesto.

Preberite si celoten klepet tukaj.

Šimundža: Vedno je lahko še bolje
"Mislim, da sem se znašel solidno. Vedno je lahko še bolje. Kot prvi trener res še nisem imel izkušenj, a sem jih nabiral kot pomočnik pet let. Poleg tega sem preživel 13 let kot profesionalni nogometaš, tako da sem tudi iz tega črpal izkušnje. Pred začetkom samostojne trenerske poti sem se posvetoval tudi z izkušenim trenerjem, ki me je vpeljal v profesionalizem, z Marinom Bloudkom," je pogled na začetek trenerske poti podal Šimundža in dodal, da se "profesionalno delo obrestuje, potrebno pa je tudi malo sreče".

V prostem času se "bori "s svojima sinovoma
Vzornika med trenerji nima, saj, kot pravi, želi ustvariti svoj stil in upa, da mu bo uspelo. Medtem ko je cilj Mure obstanek v prvi ligi, pa Šimundža napoveduje, da bo prvak Maribor. Ko se Šimundža ne ukvarja z nogometom, se "bori" s svojima sinovoma, starima 7 in 10 let, tako da je kar "borbeno" in "pestro".