Etien Velikonja je v Belgiji zabil 25 golov na 29 tekmah. Foto: Ervin Čurlič
Etien Velikonja je v Belgiji zabil 25 golov na 29 tekmah. Foto: Ervin Čurlič

27-letni nogometaš je v polnem sijaju zablestel v pravkar končani sezoni, ko je v Belgiji zabil 25 golov na 29 tekmah in bil najbolj zaslužen, da je Lierse ostal v drugoligaški druščini. Primorec je bil tudi prvi strelec tega tekmovanja.

"Rad bi se zahvalil vsem za podporo in lepo obdobje, ki smo ga preživeli skupaj. Čas je, da grem naprej. Odločitev ni bila lahka, saj se poslavljam od čudovitih ljudi, ki so mi dali veliko veselja na igrišču in zunaj njega. Upam, da se kmalu spet vidimo. Lierse je na pravi poti in bo kmalu tam, kjer si zasluži," je v poslovilnem pismu na družabnem omrežju danes zapisal Velikonja.

Primorec je Maribor zapustil leta 2013, ko je za takrat rekordno slovensko odškodnino dva milijona evrov odšel v Cardiff. Tam ni dobil prave priložnosti, saj je za Valižane odigral le 172 minut. Iz Cardiffa je bil posojen v portugalski Rio Ave, od tam pa v Lierse, kjer je preživel zadnjo sezono in pol.

S Protego k Olimpiji prihaja tudi Kirm?
V zadnjih dneh so se močno okrepile govorice, da bo Velikonja podpisal za slovenskega prvaka Olimpijo. Po nekaterih informacijah je dogovor že sklenjen, uradno pa naj bi ga objavili v naslednjih dneh. Pred vrati Olimpije naj bi bil tudi slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki ga z novim športnim direktorjem Nenadom Protego vežejo uspehi pri Domžalah.