Sven Šoštarič Karič na derbiju proti Olimpiji 25. avgusta. Foto: www.alesfevzer.com
Sven Šoštarič Karič na derbiju proti Olimpiji 25. avgusta. Foto: www.alesfevzer.com

Šoštarič Karič je bil vzgojen v Mariboru, februarja 2017 se je preselil v Anglijo k Derby Countyju, med letoma 2019 in 2022 pa je bil član Domžal.

"Opravili smo več pogovorov v preteklih mesecih, z namenom, da bi nadaljevali skupno zgodbo, toda Svenova želja je bila narediti korak naprej in poiskati nov izziv. Glede na njegove dobre igre je bilo zanimanje precejšnje in v daljšem obdobju zadrževati nezadovoljnega igralca bi bilo nesmiselno. Sven je bil ves čas zgled, po igri in profesionalnem pristopu. Vse obveznosti je opravil maksimalno. V Mariboru takšen odnos spoštujemo, zato smo mu želeli priti naproti pri tej želji in omogočiti prestop. Ob ponudbi, ki jo je prejel, ni bil namen, da bi ga ovirali ali onemogočali pri odhodu in selitvi v zahtevno, kakovostno ligo," je za spletno stran Maribora dejal športni direktor kluba Marko Šuler.

Tekma proti Primorju 1. septembra bo tako zapisana kot zadnja, 84. v vijoličastem dresu za 26-letnega branilca.

"Odkar sem pred dvema letoma prišel nazaj, sem bil odlično sprejet v čudovito okolje. V domače okolje, ki ga imam najraje. Čakal sem na tisti poseben trenutek, žal se ni izšlo, da bi vmes postali prvaki, ampak ostali bodo prečudoviti spomini na skupno obdobje," je ob odhodu iz Ljudskega vrta povedal Šoštarič Karič.

"Moj nov izziv sledi v Rusiji. Za nekatere gre morda za nenavadno odločitev, toda menim, da bo igranje v novem okolju dober pokazatelj mojega znanja in kakovosti. Verjamem, da se bom dobro znašel, prilagajanje mi bo nekoliko olajšalo spoznanje, da me bo v klubu dočakal slovenski soigralec Luka Vešner Tičić in se veselim novega izziva," je še dodal.

Trener Nižnega Novgoroda je nekdanji srbski reprezentant in dolgoletni član Partizana Saša Ilić. Lani je klub zasedel 13. mesto med 16 moštvi v ruskem prvenstvu in se po dodatnih tekmah izognil izpadu. Letos po sedmih krogih zaseda 11. mesto z dvema zmagama in petimi porazi.

Maribor je bil pripravljen na odhod Šoštariča Kariča, pred dnevi je namreč obrambo okrepil nekdanji reprezentant Luka Krajnc.