Miran Srebrnič je po koncu nedeljske tekme v Stožicah takole pozdravil kakšnih 20 najzvestejših navijačev, ki so prišli v Ljubljano in videli zmago Novogoričanov z 2:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Miran Srebrnič je po koncu nedeljske tekme v Stožicah takole pozdravil kakšnih 20 najzvestejših navijačev, ki so prišli v Ljubljano in videli zmago Novogoričanov z 2:1. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
William Franklin Vicente in Dalibor Radujko
22-letni hitronogi brazilski napadalec William Franklin Vicente je tako kot Goran Galešić že vzbudil zanimanje drugih klubov, čeprav se z učinkovitostjo ravno ne more pohvaliti. Do zdaj je dosegel zgolj dva zadetka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Hit Gorica
Belo-modri so v 21 krogih desetkrat zmagali, štirikrat remizirali in sedemkrat izgubili. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V nobenem drugem prvenstvu v Evropi trenutno razlika med prvo- in drugouvrščenim moštvom ni tako velika kot v Sloveniji. Gorica in Olimpija za vijoličastimi zaostajata kar 15 točk.
Veliko tekem izgubili ob koncu
"Glede na prikazano, nam vsekakor manjka nekaj točk. Veliko tekem smo izgubili na malo naiven način, v nekaterih trenutkih nam je zmanjkalo tudi nekaj sreče, kot smo je imeli, recimo, na zadnji tekmi proti Olimpiji. Veliko tekem smo izgubili ob koncu, v zadnjih 10 minutah, kar nas je stalo kar nekaj točk. Zelo sem zadovoljen s tem, kar smo naredili, žal mi je le, da zaostanek za Mariborom, ki ne dela napak, ni manjši. S takšnim zaostankom je težko pričakovati, da bi ga lahko ogrozili. Vendar se s tem ne obremenjujemo. Gledati moramo sebe, kazati takšne igre še naprej, popraviti nekatere stvari in še napredovati. Fantje so mladi, nekateri prvič igrajo v prvi ligi. Gotovo bodo rasli kot igralci in bomo lahko še kaj nadgradili," je izkupiček iz uvodnih 21 krogov ocenil trener Miran Srebrnič.

V nedeljo so Novogoričani z zmago z 2:1 proti Olimpiji prehiteli Ljubljančane na lestvici. Veselje po uspešnem koncu jeseni je bilo prisrčno, še posebej je bil vesel športni direktor Uroš Dovžak, ki je po zadnjem sodnikovem žvižgu hitel objemati poškodovane in kaznovane igralce na tribuni.
Popraviti realizacijo
"To je bila za nas zelo pomembna zmaga, saj smo po porazih proti Mariboru in Muri prišli do dragocenih treh točk. Malo so nam šle na roko tudi nekatere epizode na tekmi. V prvem polčasu smo imeli težave z igro Olimpije, predvsem v prvem delu prvega polčasa. Po prejetem zadetku smo se malo pobrali in začeli igrati. Zadovoljni smo, ker smo v gosteh premagali dobro ekipo. Drugo mesto je za našo mlado ekipo velik uspeh. Imeli bomo lepe počitnice, v drugem delu pa upam, da bomo pokazali igre, ki smo jih v zadnje pol sezone. Mislim, da smo imeli na vsaki tekmi veliko priložnosti, moramo pa popraviti realizacijo, če hočemo še bolj napredovati, ob tem pa tudi dobiti kakšen zadetek manj," je še povedal Srebrnič.

Belo-modri imajo poleg Maribora drugo najboljšo obrambo lige (prejeli so 24 zadetkov) in tretji najučinkovitejši napad (34 golov). 10 zadetkov je dosegel Vito Plut, 8 pa Goran Galešić, ki v nedeljo zaradi poškodbe ni igral. Nogometaš iz Bosne in Hercegovine je najzanimivejši za druge klube.
Novih okrepitev najbrž ne bo
"Pogodba mu poteče junija. Ni še jasno, kaj bo z njim, normalno pa je, da bi ga jaz želel obdržati, saj nam zelo veliko pomeni. Po mojem mnenju je gotovo med tremi najboljšimi igralci v ligi. Škoda bi ga bilo izgubiti. Drugi igralci imajo pogodbe za dalj časa," o tem pravi Srebrnič. Na drugi strani novih okrepitev pred pomladjo najverjetneje ne bo. "Imamo svoj proračun, ki ga ne mislimo prekoračiti. Že to, kar imamo, bo težava spraviti skupaj. Imamo ekipo, ki je poceni in mlada, s tem bomo delali naprej. V fantih vidim lepo prihodnost. So dobri igralci, da se lepo delati z njimi in lahko naredijo še kaj več, kot smo do zdaj."

Priprave pred marčevskim nadaljevanjem prvenstva bodo Goričani, ki so se takoj za Maribor uvrstili tudi v anketi o razmerah v slovenskih prvoligaših, začeli 12. januarja. Lani je Hit Gorica ob koncu sezone končala na petem mestu.