Marcos Tavares se je izkazal z izjemnim zadetkom za 1:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares se je izkazal z izjemnim zadetkom za 1:0. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Pred 700 gledalci sta bila strelca Marcos Tavares v 13. in Denis Glušakov v 38. minuti. Brazilec v mariborskem dresu je mrežo mojstrsko zatresel iz prostega strela s 25 metrov, žoga je končala v levem zgornjem kotu. Ruski reprezentant Glušakov je izenačil z roba kazenskega prostora z natančnim strelom v desni kot.
Vratnica Velikonje
V drugem polčasu je imel Maribor kar nekaj obetavnih priložnosti, v 62. minuti je po lepi akciji več igralcev in podaji Gorana Cvijanovića Etien Velikonja meril v vratnico. V končnici je Jasmin Handanović ohranil neodločen izid. V 85. minuti je dobro ubranil strela Dmitrija Sičeva in Senijada Ibričića iz bližine. V nedeljo v Maribor na tekmo superpokala prihaja Olimpija.
Lokomotiva je na pripravah pod Pohorjem in jo vodi nekdanji hrvaški selektor Slaven Bilić.

Prijateljska tekma:
MARIBOR - LOKOMOTIVA MOSKVA 1:1 (1:1)
700; Tavares 13., Glušakov 38.

Maribor: Handanović, Potokar, Rajčević, Arghus (46./Vidović), Rešek (46./Trajkovski), Mezga (46./Ibraimi), Mertelj, Filipović (74./Lesjak), Cvijanović (86./Črnic), Tavares (74./Berić), Velikonja (74./Komazec).

Lokomotiva Moskva: Filcov, Burlak, Šiškin, Ješčenko, Durica, Ozdojev, Glušakov, Samedov, Maicon, Obinna, Pavljučenko. Igrali so še: Lobancev, Ivanov, Beljajev, Grigorijev, Tigorev, Podberezkin, Ibričić, Loskov, Sičev.