Nogometaši Maribora so se poigrali s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem. Foto: Ervin Čurlič
Nogometaši Maribora so se poigrali s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem. Foto: Ervin Čurlič
Mariborčani do naslova v Ajdovščini
Tavares prekinil intervju z Zahovićem
Odmevi po naslovu za Maribor
Zadetek Beriča za naslov

"Mislim, da je Maribor dominiral skozi vse prvenstvo. Vedno smo bili na prvem mestu z veliko točkovno razliko. Imeli smo veliko kadrovskih sprememb. Ekipa je najmlajša v ligi in seveda kadar je temu tako, je vedno težje priti do želenega cilja. Nam je v tem letu uspelo, kar verjetno ne bi niti Manchestru niti Barceloni niti Real Madridu, saj je odšlo 15 igralcev, ekipa je nova in mlada. Uspelo nam je, da je tako superiorna v slovenskem prvenstvu, ki je daleč od tega, da je lahko prvenstvo, kar smo videli danes. Čestitke fantom," je po zmagi v Ajdovščini z 2:1 za TV Slovenija povedal Zahović.

Mladi čutili pritisk in veliko odgovornost
"Vsaka tekma v slovenski ligi je težka. Moramo vedeti, da tudi to Primorje danes je bilo 24 let starejše od NK Maribora. Mlada ekipa gotovo čuti pritisk in veliko odgovornost. Ni jim lahko, ampak fantje so vse zdržali," je še dodal, preden ni do njega izza hrbta prišel Tavares in na ves glas zavpil "Maribooor, šampiooon!", Zahovića spravil izpred mikrofona in se prisrčno objel z njim (glej drugi video na desni strani).

Trenerja Darka Milaniča so pred intervjujem nogometaši še nekajkrat vrgli v zrak, nato pa je težko prigarano zmago pokomentiral takole: "Za nami je res čudovita sezona in mislim, da smo si vse to zaslužili. Res je, da smo na zadnjih tekmah trepetali, kajti jasno je, da ko igraš pod pritiskom, je malce težje. Vendar so si fantje in vsi mi skupaj to zaslužili. Danes ni šlo vse po načrtih od samega začetka, kljub temu, da bi tekmo lahko takoj na začetku obrnili v svojo korist. Imeli smo priložnosti, bili boljši tekmec, vendar nam je zadetek Primorja v prvem polčasu res otežil delo. Na koncu smo jasno izredno veseli, da smo zmagali."

Miran Lulik, tehnični vodja Primorja, ki je danes ob odsotnosti obupanega trenerja Sandija Valentinčiča vodil obubožane Ajdovce, je čestital Mariboru za osvojeni naslov in svojim fantom za srčno in dobro igro.

Birjukov: Odigrali smo fenomenalno
Medtem so Domžale doma s 3:0 premagale Olimpijo, vendar na koncu niso dobile priložnosti, da bi se lahko za prvaka borile še prihodnjo nedeljo v Ljudskem vrtu. Razlika je krog pred koncem namreč neulovljivih pet točk.
"Moram čestitati fantom. Spet smo igrali v okrnjeni postavi, a tisti, ki so dobili priložnost, so dejansko odigrali fenomenalno in pokazali, kako se bori za dres Domžal. Popolnoma zasluženo smo premagali dobro Olimpijo. Vedeli smo, na kakšen način jo lahko premagamo, fantje so odigrali maksimalno disciplinirano in borbeno. Predvsem sem vesel zaradi mladih fantov, vso tekmo je odigral tudi mladenič, ki je rojen leta 1993 (Marko Kovjenić, op. a.). Odigral je odlično, to je perspektiva Domžal. Nekateri so prvič nastopili v začetni enajsterici. Iskrene čestitke za igro in zmago," je po tekmi dejal trener Domžal Darko Birjukov. "Ravbarji" so poleg Luke Kopra edini, ki so v spomladanskem delu prvenstva na kolena spravili "zmaje".

V sredo oba najboljša slovenska kluba čaka še finale Pokala Hervis v Stožicah. "To bo praznik nogometa. V finale sta se uvrstili dve najboljši ekipi v tej sezoni, boljše popotnice ne more biti. Pričakujem odlično atmosfero, upam, da bo Domžalčanov čim več, da nam pomagajo, da pridemo do te želene lovorike. Ampak že do zdaj smo naredili veliko, moramo vedeti, da smo imeli ogromno poškodovanih igralcev. Mislim, da bo v sredo dober finale," napoveduje Birjukov.

Mariborčani do naslova v Ajdovščini
Tavares prekinil intervju z Zahovićem
Odmevi po naslovu za Maribor
Zadetek Beriča za naslov