Matej Poplatnik je odločil tekmo na Ptuju. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Poplatnik je odločil tekmo na Ptuju. Foto: www.alesfevzer.com
Poplatnik z bele točke odločil na Ptuju

Kranjčani so v drugem polčasu prišli do pomembne prednosti in imajo v sredo na povratni tekmi na Gorenjskem lepo priložnost, da si zagotovijo obstanek med elito.

V prvem polčasu so večkrat s streli poskušali gostje, a Drava si je priigrala prednost. V 14. minuti je po podaji Jake Bizjaka z leve strani iz bližine zadel Mitja Rešek.

Triglav je drugi polčas začel odločneje. Po uri igre je po podaji Davida Tijanića s prostega strela z leve strani in odbiti žogi zadel David Zec. Žogo je z izjemnim volejem z desno nogo zabil v mrežo z 12 metrov. Drava ni našla prave igre, v 73. minuti je vstopil veteran Nastja Čeh, vendar ni uspel poživiti igre.
Odločitev je padla v 81. minuti. Tilen Mlakar je preigraval na levi strani in poslal žogo v kazenski prostor, zadela je branilca Roka Pirtovška v roko in sodnik Matej Jug je pokazal na belo točko. Poplatnik je unovčil najstrožjo kazen, z močnim strelom je poslal Aleksandra Šeligo v napačno smer. Napadalec je bil tretji strelec Prve lige s 16 zadetki.

Sodnik Matej Jug je v sodnikovem dodatku pokazal še rdeči karton Denisu Vezjaku, in Dravo čaka zares težka naloga v sredo.

Kvalifikacije za popolnitev Prve lige TS, prva tekma:
DRAVA PTUJ - TRIGLAV 1:2 (1:0)
800; Rešek 14.; Zec 62., Poplatnik 81./11-m
RK: Vezjak 93./Drava

Drava: Šeliga, Flis, Petek, Pirtovšek, Vezjak, Kolar (71./Čeh), Šporn, Lovenjak (60./Kukovec), Rešek, Fanimo (69./Cuffaro), Bizjak.

Triglav: Džafić, Zec, D. Kryeziu (46./Arh Česen), Elsner, Mlakar, E. Kryeziu, Pušnik (46./Bojić), Udovič, Poplatnik, Tijanić, Majcen (72./Žurga).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



Povratna tekma, sreda ob 16.30:
TRIGLAV - DRAVA PTUJ


Kvalifikacije za popolnitev II. SNL, prvi tekmi:
VITANEST BILJE - DRAVOGRAD AVTO GRUBELNIK 2:1 (0:1)
500; Humar 54., Žižmond 71.; Štruc 29.

LUŠT BELTINCI - BLED HIRTER 1:1 (1:1)
800; Mauko 10.; Pašić 19.




Povratni tekmi:
Dravograd A. Grubelnik - VITANEST BILJE 0:0
750 gledalcev

Sreda ob 17.00:
BLED HIRTER - LUŠT BELTINCI

Poplatnik z bele točke odločil na Ptuju