Vedran Vinko je podal pri vodilnem zadetku Nafte. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vedran Vinko je podal pri vodilnem zadetku Nafte. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marcos Tavares
Marcos Tavares ima težave s hrbtom. Ga bo Darko Milanič čuval za četrtkovo prvo tekmo 4. predkroga Evropske lige proti Glasgow Rangersom? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Domžalčani so v prvih štirih krogih prejeli le en zadetek. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na srečanju v Celju je v 61. minuti goste v vodstvo popeljal Zoran Lesjak, pet minut pozneje pa je izenačil Ivan Firer. Zaradi poškodbe gležnja sta pri gostiteljih manjkala Zoran Pavlović in Tadej Vidmajer. Serge Akakpo je imel obveznosti z reprezentanco Toga.

Iz Kranja je prišla novica, da se je v matični klub Triglav vrnil napadalec David Bunderla. Nekdanji igralec Primorja in Maribora je nazadnje nosil dres Luke Kopra, kjer pa ni dobil veliko priložnosti.

V prvem polčasu boljše Celje
Tekmo so bolje odprli Celjani, toda kakšnega nevarnejšega strela niso imeli. Po nekoliko boljši igri Nafte v nadaljevanju so nato znova nekoliko pritisnili domači nogometaši. Nenad Đaković in Dejan Krljanović sta izpeljala lepo akcijo, a se je ob strelu slednjega izkazal vratar Aleš Ajlec. Vratar Lendavčanov je bil na pravem mestu tudi ob izteku polčasa, ko je Roman Bezjak z natančno podajo zaposlil Firerja.

Zadnjo priložnost imel Tomažič Šeruga
Zamujene priložnosti so se Celjanom maščevale na začetku drugega dela. Dejan Sreš in Boštjan Zelko sta napovedala boljšo predstavo gostov, gol pa je padel v 61. minuti. Vedran Vinko je podal v kazenski prostor, kjer je iz bližine v polno zadel Lesjak. A na odgovor domačih ni bilo treba dolgo čakati. Takoj po dvojni menjavi, v igro sta v 66. minuti prišla Damir Marijan in Iztok Močivnik, so Celjani po kotu izenačili. Podal je Sebastjan Gobec, pred golom pa je bil z glavo na pravem mestu Firer.

Po obeh zadetkih se je ritem igre umiril. Že v sodnikovem dodatku bi se izid lahko spremenil po akciji Nafte, ko je bil podajalec Roland Polareczki, s strelom pa je poskušal David Tomažič Šeruga, a je ostalo pri delitvi točk.

Maribor na +5?
Vijoličasti so v prvih štirih krogih dosegli prav toliko zmag, kar je njihov najboljši štart v prvenstvo po letu 1999, ko so slavili na prvih devetih tekmah. Domžalčani so 100-odstotni izkupiček pokvarili v zadnjem krogu, ko so doma le remizirali s Koprom. Razlika na vrhu sta torej le dve točki, trener Darko Milanič pa ne skriva cilja +5 po petih odigranih krogih.

Domžale dobile dva od zadnjih treh dvobojev
Na zadnjih treh medsebojnih obračunih so Domžalčani slavili dvakrat. Konec maja so v dramatični tekmi finala Pokala Hervis v Stožicah slavili s 4:3, boljši pa so bili tudi julija na superpokalni tekmi v Ljudskem vrtu, ko je bil rezultat 2:1. Maribor je dobil tekmo zadnjega kroga prejšnjega prvenstva z 2:0.

Vprašljiva Ibraimi in Tavares
Pri Mariboru sta vprašljiva nastopa poškodovanih Agima Ibraimija in kapetana Marcosa Tavaresa, ki ima težave s hrbtom. Viler, Majer in Potokar so spet začeli trenirati, a v soboto še ne bodo stopili na zelenico. Domžalčani, ki so prejšnji teden po 325 minutah prejeli prvi in edini zadetek v letošnjem prvenstvu, bodo igrali brez Juninha. Brazilec je namreč v tujini, kjer ureja zadnje podrobnosti za prestop v drugi klub.

Prenos v soboto ob 20. uri tudi na MMC-ju
Tekma v Ljudskem vrtu se bo začela ob 20. uri, v neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in spletnem portalu MMC-ja.

5. KROG
CM CELJE - NAFTA 1:1 (0:0)
1.200; Firer 66.; Lesjak 61.

CM Celje: Kotnik, Krajcer, Krljanović (66./Močivnik), Popović, Bezjak, Kapić, Đaković (66./Marijan), Radulović, Gobec, Firer (84./Nukić), Medved.

Nafta: Ajlec, Matjašec, Lesjak, Jerebic, Zelko (56./Polareczki), Sreš (70./Caban), Tomažič Šeruga, Korošec, Levačič, Vinko (87./Raduha), Vaš.

Sobota ob 20.00:
LUKA KOPER - HIT GORICA
MARIBOR - DOMŽALE (prenos TVS 2/MMC)

Nedelja ob 17.00:
MURA 05 - TRIGLAV
Ob 19.00:
OLIMPIJA - RUDAR

Lestvica: 
MARIBOR 4 4 0 0 8:3 12 DOMŽALE 4 3 1 0 8:1 10 CM CELJE 5 2 1 2 6:4 7 RUDAR 4 2 0 2 7:4 6 NAFTA 5 1 2 2 6:6 5 OLIMPIJA 4 1 2 1 4:6 5 HIT GORICA 4 1 1 2 5:5 4 MURA 05 4 1 1 2 2:4 4 TRIGLAV 4 1 0 3 2:12 3 LUKA KOPER 4 0 2 2 2:5 2