Denis Popović. Foto: www.alesfevzer.com
Denis Popović. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Albert Riera je uresničil grožnje in začel krčenje kadra. Na odstrelu se je znašel tudi Popović. "Vrnitev v domače okolje deset let po odhodu je kot kapetan moštva kronal z naslovom državnega prvaka. Po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba sprejeta skupna odločitev o zaključku sodelovanja. Ker pa si kot kapetan in Celjan Denis Popović zasluži primeren poklon, se bo NK Celje od 'Popeta' slavnostno poslovil na domači tekmi z Mariborom," so zapisali pri Celju.

Popović je za Celje igral do leta 2013, nato pa je bil član Kopra, Panathinaikosa, nekaterih poljskih in ruskih klubov, Züricha, kitajskega Čingdaoja ter ciprskega Anorthosisa. Avgusta lani se je vrnil v knežje mesto in kot kapetan domačega kluba pri 34 letih osvojil naslov državnega prvaka.

Bajde se je Celju pridružil pred dvema letoma, v letošnji sezoni pa ni dobil priložnosti za igro. Svojo nogometno pot je začel v Mariboru, kjer je leta 2017 nastopal tudi v Ligi prvakov. Vrbanec je bil najboljši podajalec v sezoni 2021/22. V Celje je prišel leta 2020 iz Aluminija, v zadnji sezoni pa je prispeval pomemben delež k osvojitvi naslova državnih prvakov.

Prejšnji teden sta Celjane okrepila 29-letni španski bočni branilec Juanjo Nieto in 23-letni ruski krilni napadalec Nikita Iosifov.