Dalibor Volaš bo tako kot še nekaj članov Maribora tokrat igral proti nekdanjim soigralcem. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Dalibor Volaš bo tako kot še nekaj članov Maribora tokrat igral proti nekdanjim soigralcem. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Siniša Brkić
Trener Triglava Siniša Brkić je s svojimi varovanci na prvi letošnji tekmi v Novi Gorici osvojil točko (0:0). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nusmir Fajić
Nusmir Fajić je s 14 zadetki drugi strelec lige. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nik Omladič
Nik Omladič nima sreče s poškodbami. V Murski Soboti je nerodno padel na ramo. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Rudar
Nogometaši Rudarja so na lestvici trenutno šesti. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Pred 27. krogom DP-ja v nogometu

Tudi slovenski nogometaši se bodo ta konec tedna pridružili akciji, v kateri bo več kot 300 klubov v 20 ligah iz 16 evropskih držav opozorilo na boj proti lakoti.
Slovenski prvoligaši bodo na vseh srečanjih opozorili na nedopustnost umiranja zaradi lakote, ki ga je mogoče preprečiti. Pobuda se letos še posebej osredotoča na krizne razmere v Sahelu. "Prosili bomo navijače, naj se spomnijo na trpeče ljudi na območju Sahela ter naj tudi pozneje, ko bodo zapustili stadione, ne pozabijo na to, kar so slišali in videli. Prebivalci Sahela potrebujejo našo solidarnost in pomoč, da lahko preživijo," je dejal slovenski ambasador pobude Dare Vršič.

Sobota ob 16.00:
HIT GORICA - TRIGLAV

Novogoričani so v soboto v Velenju pri zanje neugodnem Rudarju doživeli prvi spomladanski poraz. Pred sredinim dvobojem z Mariborom želijo proti zadnjeuvrščenim Kranjčanom seveda vpisati tri točke. Pod vprašajem je nastop Vicenteja. Triglav po obetavnem začetku pomladi popušča. Tekma resnice ga čaka v naslednjem krogu v torek v Lendavi. Andrej Jožef, ki je v Celju prejel močan udarec v rebra in je manjkal proti Kopru, je znova v ekipi. Poškodbo je pozdravil tudi Alen Krcić. Kaznovan je Enis Đurković. Jeseni so Kranjčani iz Športnega parka odnesli točko (0:0), na Gorenjskem pa je bilo 2:0 za belo-modre. Dvakrat je zadel Goran Galešić.

CELJE - MURA 05

Pred Celjem je prva v nizu treh domačih tekem v dobrem tednu dni. Na Areni Petrol so varovanci Damjana Romiha letos osvojili zgolj 12 točk. Zaradi kartonov bodo manjkali Bekim Kapić, Alen Romih in Saša Bakarić, poškodovani pa so Iztok Močivnik, Jure Škafar, Saša Kovjenić in Stefan Ristovski. Mura je bila na obeh letošnjih medsebojnih dvobojih boljša (0:1, 4:0). V izvrstni formi je Nusmir Fajić, ki bi se lahko vpisal med strelce še na sedmi tekmi zapored. Igrice z vstopom italijanskih vlagateljev se nadaljujejo ...

Ob 17.00:
OLIMPIJA - DOMŽALE

Po dveh zaporednih porazih Olimpiji nagajajo še poškodbe. V Murski Soboti si je ramo poškodoval Nik Omladič (počival bo 10-14 dni), Nikola Nikezić ima težave z gležnjem, Dejan Djermanović pa je med tednom nerodno padel in si poškodoval desno roko. Nikezićev nastop je pod velikim vprašajem, več možnosti ima Djermanović. Okreval je Milan Anđelković.
Pri Domžalah, ki imajo 10 točk manj kot Olimpija, je kaznovan Ivan Knezović, zbolel je Rok Hanžič, poškodovana pa sta Darko Zec in Izidor Balažič. Varovanci Darka Birjukova so prejšnjo soboto doma le remizirali proti Nafti (0:0), slabo so odigrali prvi polčas. Jeseni je bilo v Stožicah 3:1, tudi v Domžalah je slavila Olimpija (0:1).

Ob 18.00:
NAFTA - RUDAR

Nafto pestijo številne poškodbe in je vsaj delno z mislimi že pri torkovem srečanju proti Triglavu, na katero bodo imeli osnovnošolci in dijaki prost vstop. Po več kot dveh mesecih odsotnosti se je v ekipo vrnil Aleksander Jerebic. Lendavčani so brez zmage že osem tekem, nazadnje so slavili ravno v Velenju (2:4). Rudar čakajo po prvi spomladanski zmagi proti Gorici tri tekme v gosteh. Zaradi poškodb bodo manjkali Boštjan Jelečević, Elvis Bratanović, Aleš Jeseničnik in tudi Luka Majcen, ki si je predčasno obril košato brado. Sprva je namreč napovedal, da bo to storil, ko bo dosegel 12 zadetkov (trenutno je pri številki 8). Bojda nad brado niso bili najbolj navdušeni v klubu. Zaradi kartonov bo počival Rajko Rotman.

Nedelja ob 17.00:
LUKA KOPER - MARIBOR (prenos TVS 2/MMC)

Bonifika bo v dveh dneh priča dvema derbijema. V soboto bo v dvorani gostovalo vodilno moštvo rokometne lige Gorenje, dan pozneje pa na stadionu še vodilna ekipa nogometnega prvenstva Maribor. Imetniki letnih vstopnic za tekme rokometašev si bodo lahko nogometno tekmo ogledali brezplačno. "Kanarčki" so po treh zaporednih zmagah v naletu, znova lahko računajo tudi na pomoč Aljaža Strune, ki je igral že v nedeljo v Kranju. Obetavni branilec bo prvič letos nastopil proti vijoličastim, prva dva dvoboja je moral izpustiti zaradi kartonov. Tokrat bo zaradi kazni manjkal Bojan Đukić, poškodovana sta Siniša Linić in Denis Popović. Koper naslednji teden čakata še dve pomembni srečanji proti Muri in Olimpiji.
Pri Mariborčanih je Dejan Mezga okreval po bolezni, še naprej pa je poškodovan Arghus. Kartone ima Željko Filipović. V nedeljo je proti Celju 18 minut odigral tudi kadet Petar Stojanović in s 16 leti, 5 meseci in 18 dnevi postal najmlajši igralec, ki je dobil priložnost med člani v zgodovini mariborskega kluba. Za dva meseca in 23 dni je prehitel Luko Krajnca, ki je debitiral v zadnjem krogu lanskega prvenstva proti Domžalam in potem odšel k Genoi. Jeseni je bilo V Kopru 2:2, v Mariboru pa so slavili gostitelji z 2:1.

Lestvica: 
MARIBOR 26 19 4 3 59:28 61 OLIMPIJA 26 12 7 7 43:30 43 HIT GORICA 26 12 6 8 40:28 42 MURA 05 26 12 5 9 34:34 41 LUKA KOPER 26 10 7 9 35:29 37 RUDAR 26 9 7 10 41:37 34 DOMŽALE 26 9 5 12 32:41 32 CELJE 26 8 7 11 34:38 31 NAFTA 26 5 8 13 28:45 23 TRIGLAV 26 4 4 18 10:46 16

Pred 27. krogom DP-ja v nogometu