Nik Prelec bo odslej igral v zeleno-belem dresu. Foto: NK Olimpija
Nik Prelec bo odslej igral v zeleno-belem dresu. Foto: NK Olimpija

Kot so zapisali pri Olimpiji, je Prelec pri nekdanjem klubu Srečka Katanca v mladinskem pogonu odigral 99 tekem in dosegel 29 golov. V tako imenovani primaveri je zadel 22-krat na 78 tekmah.

Prelec je bil dalj časa odsoten zaradi poškodbe kolena, a pravi, da bo kmalu nared. "Moram poudariti, da je rehabilitacija potekala zelo dobro. Poškodba je zaceljena in pripravljen sem na nove izzive. Res je sicer, da še nisem stoodstotno pripravljen, kar pa je po tako dolgem počitku nekaj povsem normalnega. Ampak trdo delam in sem blizu temu, da bom spet v optimalni formi. Mislim, da ne bom več potreboval veliko. Teden, dva in bom spet povsem nared za vse izzive," je za spletno stran Olimpije povedal Prelec.

Pred odhodom v Italijo je Prelec v Sloveniji igral za Aluminij, v Kidričevem je blestel predvsem v sezoni 2015/16, ko je v kategoriji do 15 let na 16 tekmah dosegel kar 35 zadetkov. Slovenska javnost je Nika Prelca spoznala tudi na lanskem evropskem prvenstvu za nogometaše do 21 let, na katerem je pod vodstvom Milenka Aćimovića branil barve domače reprezentance.

Prelec je za selekcijo do 21 let dosegel dva gola na šestih tekmah. Za izbrano vrsto do 19 let je medtem na 20 tekmah v polno meril 10-krat, igral je tudi za reprezentance do 15, 16, 17 in 18 let.

Pred Prelcem so v Olimpijo v zimskem prestopnem roku prišli Ivan Prtajin, Mario Kvesić, Ivan Banić, Marin Pilj in Robert Mudražija.