Igralci bodo podvrženi številnim omejitvam. Foto: MMC RTV SLO
Igralci bodo podvrženi številnim omejitvam. Foto: MMC RTV SLO

Tekme bodo potekale pred praznimi tribunami ter ob številnih smernicah in omejitvah za organizatorje, ekipe in drugo osebje.

Število ljudi, ki bodo potrebni za organizacijo tekem, bo moralo biti najmanjše mogoče. Zadrževati se bodo morali na prostem na predpisanih območjih, če bo to mogoče.

Vsi udeleženci si bodo morali pred prihodom na stadion zagotoviti svojo zaščitno masko in jo nositi ves čas zadrževanja na stadionu. Izjema pri uporabi zaščitnih mask velja le za igralce in sodnike na igrišču v času ogrevanja in tekme ter za trenerja v času vodenja tekme in dajanja izjav po njej.

Varnostna razdalja 1,5 metra
Izhodni protokol izključuje spremljevalce igralcev in uporabo maskot. Skupinskega fotografiranja ne bo. Ekipi in sodniki se ne bodo rokovali, prav tako ne kapetana po metu kovanca. Izmenjave klubskih zastavic tudi ne bo. Vsak igralec bo moral uporabljati svoj bidon oziroma plastenko.

Med tekmo se igralcem ob doseženem zadetku telesni stik odsvetuje. Če bo mogoče, se vzdržuje varnostna razdalja 1,5 metra do sodnikov in drugih navzočih ob igrišču. Rezervisti bodo morali na klopi, če bo le mogoče, sedeti 1,5 metra narazen.

Prhanje doma
Organizator bo moral med drugim priskrbeti zadostne količine razkužil za roke, obenem pa bo moral imeti osebo, ki bo odgovorna za izvajanje higienskih standardov. Ta bo odgovorna tudi za zbiranje zdravstvenih podatkov obeh ekip večer pred tekmo in podatke o vseh udeležencih ob prihodu na stadion.

Ekipi bosta morali, če bo le mogoče, za svoje igralce uporabljati večje število garderob ali pa se bodo v primeru enega prostora igralci skupinsko izmenjavali v garderobi. Po tekmi je za igralce priporočljivo, da se oprhajo doma.

Omejene tudi medijske dejavnosti
Pravico do vstopa na stadion bodo poleg igralcev, strokovnega vodstva, delegacij obeh ekip in uradnih oseb (med njimi so sodniki, kontrolor in delegat) imeli tudi pobiralci žog, reševalci, gasilci, novinarji in fotografi, varnostniki, osebje, ki sodeluje pri televizijskih prenosih, in klubsko osebje ter predstavniki stadiona, ki skrbijo za organizacijo tekme.

Omejene bodo tudi medijske dejavnosti. Delo novinarjev bo potekalo zgolj na tribuni, in ne v prostorih stadiona. Novinarske konference bodo po koncu tekem potekale v prostorih, ki zagotavljajo minimalno razdaljo 1,5 metra med navzočimi in lahko sprejmejo dovoljeno število desetih predstavnikov medijev, predvidenih za tekme državnega prvenstva.