Derbi je na tribune privabil 3500 gledalcev, na južni tribuni je bilo veliko navijačev Maribora. Foto: www.alesfevzer.com
Derbi je na tribune privabil 3500 gledalcev, na južni tribuni je bilo veliko navijačev Maribora. Foto: www.alesfevzer.com

Trije goli z glavo, od tega na sinočnjih tekmi dva po prekinitvah, so redkost na kateri koli tekmi, kaj šele na derbijih.

Trener Olimpije Savo Milošević je prav prekinitvam pripisal veliko zaslug za osvojene tri točke: "Pri prekinitvah je zelo pomembno, da imate igralce, ki znajo podati točno tja, kamor je treba. Elšniku je to uspelo dvakrat. Take stvari smo vadili in veliko zaslug gre njemu. Prekinitve lahko ekipam veliko prinesejo in odnesejo. Odločajo tudi na tistih tekmah, ko ne igrate dobro, ko niste v formi. Tokrat so prekinitve tehtnico prevesile na našo stran in v veliki meri smo zato uspeli zmagati."

Sorodna novica Olimpija s tremi zadetki z glavo porazila Maribor

Srbski trener, debitant na večnih derbijih, je ekipo po napornem četrtku na Malti bolje mobiliziral od svojega trenerskega kolega Rožmana. Milošević je izpostavil večerni termin in prijetnejše temperature kot pomemben dejavnik boljše igre njegove Olimpije v primerjavi s prejšnjimi tekmami, pohvalil pa tudi trojec ofenzivcev, ki je povzročal težave mariborski obrambi, Nukić v konici ter Ziljkić in Aldair na krilih so bili kljub razumljivi nepopolni uigranosti ena od svetlih točk razpoložene Olimpije.

"Z napadalci smo zadovoljni. Veliko ljudi se je verjetno spraševalo, zakaj nismo igralcev pripeljali prej, vendar sem pristaš tega, da najprej vidim, kaj imam na voljo, in da potem okrepitve takoj dodajo tisto, kar na igrišču potrebujemo, in da kakovost nudijo v daljšem časovnem obdobju. Aldair je bil na vseh tekmah med najboljšimi, Ziljkić je tokrat pokazal, kakšen potencial ima, Nukić pa odlično pozna to ligo, je rojeni Ljubljančan, navijač Olimpije. Od njega na vsaki tekmi pričakujem določen prispevek."

Maribor že skoraj dve leti čaka na novo zmago nad Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com
Maribor že skoraj dve leti čaka na novo zmago nad Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija je pred dolgo potjo na Azore, kjer bo v četrtek gostovala pri Santa Clari, torej dobila pravi odmerek samozavesti, zaskrbljeni pa so vsaj deloma lahko pri Mariboru. Resda prenovljena ekipa je bila sinoči v redkih nevarnih situacijah zapravljiva, poleg tega pa nadaljevala niz anemičnega videza Maribora na derbijih in podaljšala negativno serijo v boju z velikim rivalom. Vijoličasti zeleno-belih niso premagali od septembra 2019, takrat so dosegli svojo edino zmago na zadnjih 13 derbijih.

Rezime prvega ligaškega poraza v novi sezoni je ponudil Simon Rožman: "Zaslužena zmaga Olimpije. Padli smo na prekinitvah, kjer se derbiji po navadi lomijo in odločajo centimetri. Skoraj vse, kar je Olimpija sprožila, je šlo v gor. V drugem polčasu smo imeli kar nekaj lepih priložnosti, predvsem Sirk bi moral zadevo zaključiti. S prvo in drugo tretjino terena sem zadovoljen, za zadnjo tretjino pa ne."

Štorčan Roka Kronavetra sinoči niti na klop ni postavil, več kot očitno pa bo imel v tej sezoni tudi Marcos Tavares obrobno vlogo. Vijoličaste zdaj čaka slab teden dni priprav na gostovanje pri novincu iz Radomelj, zeleno-bele pa torej dolga pot na Atlantik.

Olimpija tako prepričljiva to sezono še ni bila