Etien Velikonja je zadnjo tekmo v Ljudskem vrtu začel na klopi, vstopil je šele v 69. minuti. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Etien Velikonja je zadnjo tekmo v Ljudskem vrtu začel na klopi, vstopil je šele v 69. minuti. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Agim Ibraimi in Robert Berić
Agim Ibraimi in Robert Berić tokrat nista imela svojega večera. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Koprčani zaustavili nalete Mariborčanov

Darko Milanič je pred torkovo povratno tekmo 2. predkroga Lige prvakov proti Željezničarju v Sarajevu odpočil nekatere igralce, tako so bili tokrat na tribuni Marcos Tavares, Dejan Mezga, Goran Cvijanović, Aleš Mejač in Arghus, poškodovana pa sta Mitja Viler in Martin Milec.
Prvič je na uradni tekmi za Maribor zaigral Nikola Komazec. Čeprav so imeli vijoličasti večino tekme pobudo in lepše priložnosti ter zadnje pol ure tudi igralca več, jim odpora gostov ni uspelo streti.

Berić tokrat ni bil razpoložen
Mariborčani so začeli bolje. V 14. minuti je prvič zagrozil Agim Ibraimi, sprožil je s prostega strela z desne strani, Ermin Hasić pa je žogo odbil v kot. Tri minute zatem je Ibraimi znova z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je do strela z glavo neoviran prišel Zoran Lesjak, a žogo poslal mimo vrat. V 20. minuti je s prostega strela od daleč poskusil Ibraimi, vendar meril previsoko.

Koprčani so do prve priložnosti prišli v 29. minuti, ko je poskus Ivice Guberca zaustavil Jasmin Handanović, zatem pa je Luka Majcen streljal mimo vrat. Najlepši priložnosti v prvem polčasu je zapravil napadalec Robert Berić, ki je v 42. minuti dvakrat prišel do strela iz bližine, obakrat pa je dobro posredoval Hasić.

Palčič prejel drugi rumeni karton
V drugem polčasu sta prva poskusila Matic Črnic in Komazec, obakrat je bil Hasić na mestu, v 55. minuti pa Ibraimi ni bil dovolj natančen po Lesjakovi podaji pred prazna vrata. V 56. minuti so Koprčani na igrišču ostali le z deseterico, saj si je zaradi prekrška nad Črnicem drugi rumen karton prislužil Matej Palčič.

Navijači so se zahvalili Velikonji
Toda kljub številčni premoči so bili napadi Maribora jalovi in Milanič je v 69. minuti v igro poslal Velikonjo, ki je odigral zadnjo tekmo za vijoličaste pred selitvijo v Cardiff. Še najbolj aktiven je bil Lesjak, ki je še dvakrat sprožil proti vratom Kopra, toda neuspešno. Zadnjo lepo priložnost za zmago Maribora je v zadnji akciji tekme zapravil Jovan Vidović, ki je v sodnikovem dodatku z glavo streljal čez gol. Po koncu tekme so se navijači zahvalili Velikonji za vse predstave v vijoličastem dresu.

Prva liga, 2. krog:
MARIBOR - LUKA KOPER 0:0
1.500 gledalcev
RK: Palčič 56./Koper

Maribor: Handanović, Vidović, Potokar ( 68./Mertelj), Trajkovski, Rajčević, Filipović ( 69./Velikonja), Lesjak, Črnic, Komazec , Ibraimi, Berić ( 74./Ploj).

Koper: Hasić, Mavrič Rožič, Đukić, Bagarić , Guberac, Popović, Čovilo, Bubalo ( 73./Žibert), Majcen ( 57./Blažič), Palčič , Pučko ( 92./Perger).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)



Nedelja ob 18.00:
GORICA - MURA 05

TRIGLAV - ALUMINIJ

Ob 19.00:
RUDAR - OLIMPIJA

Ob 20.00:
DOMŽALE - CELJE

Lestvica:                             
MARIBOR              2  1 1 0  3:1  4 
DOMŽALE              1  1 0 0  2:1  3 
CELJE                1  1 0 0  1:0  3 
MURA 05              1  0 1 0  1:1  1 
RUDAR                1  0 1 0  1:1  1 
LUKA KOPER           1  0 1 0  0:0  1
OLIMPIJA 1 0 0 1 1:2 0
TRIGLAV 1 0 0 1 0:1 0
GORICA 1 0 0 1 1:3 0
ALUMINIJ - - - - -:- -
Koprčani zaustavili nalete Mariborčanov