Marko Alvir je poskrbel za vodstvo vijoličastih. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Alvir je poskrbel za vodstvo vijoličastih. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Simona Rožmana ne blestijo, a z disciplinirano igro pridno osvajajo točke. To je bila že njihova četrta zmaga v letošnjem prvenstvu, praznih rok so ostali le na derbiju v Stožicah.

Aljoša Matko je zapustil Ljudski vrt in se preselil k Hammarbyju. V primerjavi s prejšnjo tekmo proti Radomljam je bila v začetni enajsterici le ena sprememba. Nino Žugelj je dobil priložnost namesto Matka. Zaradi bolezni je manjkal Vid Koderman, zunaj kadra pa so bili Marcos Tavares, Rok Kronaveter in Andrej Kotnik.

Simon Rožman je v 56. minuti v igro poslal Danijela Šturma. Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman je v 56. minuti v igro poslal Danijela Šturma. Foto: www.alesfevzer.com

Alvir unovčil natančno podajo Sikoška
Gostje iz Sežane so pogumno začeli in dvakrat sprožili v okvir vrat v uvodnih šestih minutah, Ažbe Jug pa je bil na pravem mestu. V 17. minuti je Gregor Sikošek podal z leve strani, pred vrati pa je žogo pričakal Marko Alvir in dosegel svoj prvenec v vijoličastem dresu. Videosodnik Nejc Kajtazović je kar nekaj časa gledal posnetek, zadetek pa je obveljal.

V drugem polčasu se je dvakrat v obetavni akciji znašel Rok Sirk, a je bil enkrat v prepovedanem položaju, drugič pa nenatančen. V 52. minuti so Sežanci znova zapretili, Til Mavretič je streljal, Jug pa uspešno posredoval. V 60. minuti je streljal Nino Žugelj, ki pa je žogo poslal čez prečko.

Nesebična poteza Pihlerja v zadnji minuti
V končnici tekme so Mariborčani pritisnili, imeli kar nekaj priložnosti, posebej v 87. in 88. minuti po strelih Žana Vipotnika in Danijela Šturma, obakrat se je izkazal Jan Koprivec. V 90. minuti so Štajerci potrdili zmago po protinapadu. Aleks Pihler je stekel proti vratom Tabora, lahko bi se odločil za strel, a je navdušil z nesebično potezo. Podal je na levo stran do Šturma, ki je z levico zatresel prazno mrežo in postavil končni izid.

Maribor z disciplinirano igro ugnal Tabor

Maružin kaznoval veliko napako Dobrovoljca
Domžalčani brez kaznovanega Senijada Ibričića niso imeli pravih idej za disciplinirano ljubljansko vrsto. Po treh tekmah v novi sezoni so še brez zmage in so s točko na dnu lestvice. Neporaženi Bravo je znal kaznovati napake gostiteljev in je že pri devetih točkah.

Domžalčani so bili večino prvega polčasa boljši tekmec z več nevarnejšimi streli. Tilen Klemenčič, Slobodan Vuk in Enes Alić niso bili natančni.

Ljubljančani so prvič resneje zapretili v 36. minuti, ko je poskusil Simon Nsana, toda Ajdin Mulalić je žogo odbil prek vrat. Ob koncu prvega polčasa so gostje povedli, Loren Maružin je v kazenskem prostoru žogo spretno poslal med nogama Mulalića v mrežo, potem ko je Gaber Dobrovoljc izgubil žogo na sredini igrišča.

Loren Maružin se je dvakrat sijajno znašel pred vrati Domžal. Foto: www.alesfevzer.com
Loren Maružin se je dvakrat sijajno znašel pred vrati Domžal. Foto: www.alesfevzer.com

Odločitev že na začetku drugega polčasa
Odlični napadalec Maružin je v 51. minuti prišel v kazenski prostor po desni strani, potem pa streljal po tleh. Žoga je zadela Dobrovoljca in se med Mulalićevima nogama skotalila čez golovo črto. Vratar Domžal je bil zelo jezen. V 63. minuti je imel Maružin novo veliko priložnost, ko je prišel do strela z desetih metrov, a je žogo poslal čez prečko.

V 66. minuti se je za strel s 30 metrov odločil Martin Kramarič, Mulalić pa je imel kar nekaj dela, da je žogo odbil v kot. V 73. minuti se je na drugi strani priložnost ponudila Janezu Pišku, a je streljal prek vrat.

Miha Kancilija je poskrbel za nekaj Mulalićevega dela v 75. minuti, Vekić pa je moral dve minuti zatem posredovati po strelu Mateja Podlogarja. V 89. minuti je sprožil še Mattias Käit, ki pa je bil malce premalo natančen.

Hrvaški napadalec Maružin zagotovil Bravu tri točke v Domžalah

5. krog:
DOMŽALE – BRAVO 0:2 (0:1)
300; Maružin 45., 51.

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Dobrovoljc (56./Martinović), Klemenčič, Žinič (84./Hodžić), Markuš (56./Pišek), Husmani (84./Saitoski), Alić, Vuk (69./Käit), Jakupović, Podlogar.

Bravo: Vekić, Drkušić, Kavčič, Križan, Španring, G. Trdin (79./Žinko), Nsana (69./Kirm), Trontelj, Maružin (74./Kanicilija), Kramarič, Ogrinec.

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)


MARIBOR – CB24 TABOR SEŽANA 2:0 (1:0)
2.000; Alvir 17., Šturm 90.

Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Voloder, Sikošek, Vrhovec, Alvir, Repas (81./Pihler), Žugelj (81./Makoumbou), Požeg Vancaš (56./Šturm), Sirk (67./Vipotnik).

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Ovsenek, Stanković (63./Bongongui), Salkić, Grobry Doukoure (85./Kljun), Krivičić, Tolić (62./Mihaljević), Stančič, Fahd Ndzengue (18./Mavretić).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)


Nedelja ob 17.00:
MURA – KALCER RADOMLJE

Ob 20.15:
OLIMPIJA – KOPER

Petkova tekma:
CELJE – ALUMINIJ 0:0
500 gledalcev


Lestvica:                            
MARIBOR              5  4 0 1 11:7 12
BRAVO                5  2 3 0  5:2  9
KOPER                3  2 1 0  6:3  7
OLIMPIJA             3  2 1 0  6:3  7
KALCER RADOMLJE      4  1 2 1  4:3  5
CB24 TABOR SEŽANA    5  1 1 3  5:6  4
ALUMINIJ             5  0 4 1  1:3  4
CELJE                5  1 1 3  5:8  4
MURA                 4  0 2 2  4:8  2
DOMŽALE              3  0 1 2  2:6  1