Na derbiju med Olimpijo in Mariborom je bilo na tribunah zelo burno. Foto: BoBo
Na derbiju med Olimpijo in Mariborom je bilo na tribunah zelo burno. Foto: BoBo

NK Maribor mora plačati 15 tisoč evrov kazni. V obrazložitvi je zapisano, da so člani navijaške skupine z metanjem bakel na igralno površino poskrbeli za prekinitev tekme, znesli so se še nad stoli in sanitarijami stoženskega stadiona, žaljivo pa so vzklikali tako proti nasprotni ekipi kot proti NZS-ju.

Gostujoča navijaška skupina je osemkrat odvrgla bakle na igrišče. Ker je poškodbe zaradi uporabe pirotehnike, predvsem v obliki opeklin, utrpelo več oseb, ob tem pa sta bila ogrožena tudi zdravje in varnost vseh v Stožicah, je disciplinski sodnik poleg denarne kazni nogometnemu klubu Maribor izrekel tudi pogojno kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni.

Če člani organizirane navijaške skupine Viol v preostalem delu sezone 2016/17 ne bodo storili podobnega ali težjega prekrška v obliki uporabe pirotehničnih sredstev, kazni ne bo.

Olimpija bo morala zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, kamor spada žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi, žaljivo izražanje o sodniku tekme, škoda na stolih ter večkratno prižiganje bakel plačati 3.400 evrov.

"Žal je epilog derbija med Olimpijo in Mariborom kljub kvalitetni predstavi na zelenici, odličnemu obisku in izjemnim številkam TV gledanosti, ponovno poskrbel za negativen predznak, zaradi neodgovornega ravnanja svojih navijaških skupin pa sta najkrajšo potegnila oba kluba kakor tudi slovenski nogomet," so ob tem v izjavi za javnost zapisali pri krovni nacionalni nogometni organizaciji.