Matej Palčič je s Koprom leta 2015 osvojil Pokal Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Matej Palčič je s Koprom leta 2015 osvojil Pokal Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Matej Palčič, tudi nekdanji mladi reprezentant Slovenije, je s Koprčani podpisal dveletno pogodbo. V karieri je v Prvi ligi Telekom Slovenije doslej odigral 119 tekem, na katerih se je med strelce vpisal osemkrat.

Palčič je na Bonifiki igral med letoma 2011 in 2016, pozimi pa odšel v Maribor. Pozneje se je Palčič preizkusil še v tujini: na Poljskem pri Wisli, nazadnje pa je bil član Šerifa Tiraspola v Moldaviji.

Matic Paljk je z Gorico sklenil pogodbo do konca sezone 2020/21, so zapisali na spletni strani primorskega kluba. 22-letni Koprčan je lani kot posojen nogometaš Olimpije že igral za Novogoričane, zdaj pa se vrača v novogoriški športni park kot polnopravni član vrtnic.

Paljk je za Gorico v lanski sezoni zbral 12 nastopov, najbolje pa se znajde na položaju levega bočnega branilca.

Mura je pripeljala novega osrednjega branilca, saj je podpisala triletno pogodbo s 24-letnim hrvaškim branilcem Draganom Lovrićem. Ta je v tem letu našel že tretji klub: od začetka leta je bil najprej član hrvaškega drugoligaša Dugopolje, poleti je prestopil v bosansko-hercegovski Zrinjski iz Mostarja, kjer je pred nekaj dnevi prekinil pogodbo.

Za Lovrićem iz Kaštele je zanimiva karierna pot. Po dopolnjenem 18. letu starosti se je preselil v Italijo h Catanii, ki ga je posojala naokoli (Akragas, Empoli in Alessandria), vmes je bil pol leta član prvoligaša Šibenika.