Robert Vrtovec je imel drugi najdaljši mandat v zgodovini novogoriškega nogometnega kluba. Foto: Sandi Škvarč
Robert Vrtovec je imel drugi najdaljši mandat v zgodovini novogoriškega nogometnega kluba. Foto: Sandi Škvarč

Predzadnjeuvrščena ekipa slovenskega prvenstva trenutno svojim zaposlenim dolguje 723 tisoč evrov, Vrtovec ocenjuje, da bi ta vsota do konca leta lahko presegla mejo milijon evrov.

Zakaj tak dolg? "Zaradi neplačanih pogodbenih obveznosti Parme in še dveh sponzorjev. Iz naslova prodaje igralcev Široka, Vetriha, Jogana in Celcerja, torej iz naslova športnih terjatev, nam Parma dolguje še 768 tisoč evrov. Če Parma ne bi priglasila stečaja in bi preostala dolžnika redno plačevala, kot je bilo pogodbeno dogovorjeno, finančnih težav danes ne bi bilo, prav nasprotno: imeli bi zalogo za nadaljevanje prihodnje sezone," je del vzrokov pojasnil Vrtovec.

Sodelovanje s Parmo je nekaj prineslo, nekaj pa vzelo, Vrtovec povzema: "Govoriti o tem, da je Parma vzrok za težave, je v tem trenutku utemeljeno, saj nam dolguje pogodbena sredstva. Pred dvema letoma, pred podpisom partnerske pogodbe z njo, je bilo še slabše. S prihodom Parme, ki je za nas pomenila preživetje, smo spoznali drugačen pogled na nogomet in osvojili pokalno lovoriko. Če se pri njih ne bi zgodilo to, kar se je, bi bil tudi zaključek sodelovanja zagotovo drugačen."

V novi sezoni sodelovanje s Sampdorio
Je bil odstop vodstva kluba pogoj za prihod novih ljudi? "Če ti župan in gospodarstveniki rečejo, da je potrebno postaviti novo vodstvo, potem je to znak, da je čas za odhod. Interesna skupina je torej izrazila željo, da bi postavila svojo ekipo in vesel sem, da bodo šle stvari naprej. Če nimaš več možnosti, da bi vodil klub, moraš pač oditi. Iz kluba ne odhajam z zamero, ampak zato, ker je moje poslanstvo v njem zaključeno."

Skupščina kluba, na kateri bodo izvolili novo vodstvo, bo sklicana do konca maja. Če bo Gorica obstala v prvi ligi, bo v prihodnje sodelovala s Sampdorio. Predvidena je posoja nekaj igralcev, ki so na njihovi plačilni listi in tudi finančna pomoč v višini nekaj sto tisoč evrov.