Haris Vučkić. Foto: www.alesfevzer.com
Haris Vučkić. Foto: www.alesfevzer.com

Najpomembneje, da ostanem zdrav in da pomagam ekipi do čim več prvenstvenih točk. Čim prej se moramo dvigniti z zadnjega mesta, kjer trenutno smo. Vsekakor želim pomagati tudi mladim igralcem z nasveti in svojimi izkušnjami. Res sem vesel in zadovoljen, da sem spet doma.

Haris Vučkić

Na začetku leta 2009 se je iz Domžal preselil v Newcastle United, več kot 15 let pozneje pa se je z mednarodnimi izkušnjami in uspehi vrnil ob Kamniško Bistrico. 31-letni Vučkić, ki je napadalno usmerjeni nogometaš, bo na svojem hrbtu nosil številko 10. S svojimi novimi soigralci je opravil prvi trening in bo imel v petek pravico nastopa na tekmi 5. kroga Prve lige Telemach proti Primorju.

V svoji dolgi mednarodni karieri je Vučkić na 269 tekmah dosegel 73 zadetkov. Največ tekem je med letoma 2017 in 2020 odigral v dresu nizozemskega Twenteja, kjer je na 48 tekmah dal 11 golov.

Dober vtis je pustil na Hrvaškem, kjer je v dresu Rijeke igral med letoma 2021 in 2023. Po eno sezono je preživel tudi v španskem klubu Real Zaragoza in škotskem velikanu Glasgow Rangers. V prejšnji sezoni je pri tajskem Buriramu na 20 tekmah zbral sedem zadetkov.

"Najpomembneje, da ostanem zdrav in da pomagam ekipi do čim več prvenstvenih točk. Čim prej se moramo dvigniti z zadnjega mesta, kjer trenutno smo. Vsekakor želim pomagati tudi mladim igralcem z nasveti in svojimi izkušnjami. Res sem vesel in zadovoljen, da sem spet doma," je povedal Vučkić.