Slobodan Vuk je zadnjo tekmo v Prvi ligi TS odigral 10. decembra proti Mariboru (3:2). Foto: www.alesfevzer.com
Slobodan Vuk je zadnjo tekmo v Prvi ligi TS odigral 10. decembra proti Mariboru (3:2). Foto: www.alesfevzer.com

Vuk je v Domžalah preživel šest let in je s 37 zadetki najboljši strelec v zgodovini kluba v slovenski prvi ligi. Za sabo ima najboljši jesenski del sezone v karieri: zabil je osem zadetkov in bil z Alvirjem prvi strelec ekipe.

Vuk, ki je ob Kamniški Bistrici zbral 137 tekem, od tega 120 v državnem prvenstvu, se bo novemu klubu priključil po opravljenih obveznostih v slovenski B-reprezentanci. Ta se bo prihodnji teden v Abu Dabiju pomerila s Savdsko Arabijo in Finsko. Tromso je v zadnji sezoni norveškega prvenstva zasedel skromno 13. mesto v 16-članski ligi.

Pevnik dvakrat že deloval v Radomljah
Sosedi Domžalčanov, nogometaši Kalcerja Radomelj, pa so predstavili ime novega trenerja. To je Robert Pevnik, ki je že vodil ta klub v drugi ligi ob koncu jesenskega dela sezone 2011/12 in v spomladanskem delu sezone 2012/13. Nazadnje je bil trener Celja, od koder pa je moral na začetku oktobra oditi po prihodu ukrajinskih vlagateljev v klub.

47-letni Pevnik je v Radomljah nasledil Davida McDonougha, ki je na zadnjih jesenskih preizkušnjah začasno nadomestil Janija Žilnika. Anglež je medtem sprejel vabilo Manuela Pellegrinija in se Čilencu pridružil na Kitajskem v trenerskem štabu prvoligaša Hebei China Fortune.

Po besedah predsednika Radomelj Matjaža Marinška bo McDonough še naprej sodeloval s slovenskim klubom in mu pomagal pri delu, organizaciji in usmeritvah ter doseganju ciljev otroškega in mladinskega pogona.