Robert Berić ima za seboj natanko 100 nastopov v slovenski prvi ligi, pri čemer je v dresu Interblocka in Maribora dosegel 30 golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Berić ima za seboj natanko 100 nastopov v slovenski prvi ligi, pri čemer je v dresu Interblocka in Maribora dosegel 30 golov. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Robert Berič (Maribor)
Refenčni portal Transfermarkt ocenjuje Berićevo vrednost na 650 tisoč evrov, kar pa je še junijska ocena. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maribor želi nadaljevati niz neporaženosti
Dvakrat 4:0 razveselilo celo zategnjenega Erikssona
Vijoličasti v Rim po točke

Berić je po novem nogometaš v stoodstotni lasti Maribora, saj so slovenski prvaki odkupili delež ljubljanskega kluba, ki je v lasti Joca Pečečnika (Interblock po sesutju visokih ambicij sicer sploh nima več članskega moštva).

Nadomestil Velikonja in Volaša
21-letni
napadalec iz Krškega je v letošnji sezoni za Maribor zabil že osem zadetkov: štiri na evropskih tekmah in štiri v Prvi ligi. Učinek nadarjenega nogometaša uvršča med nosilce igre "vijoličastih", ki so poleti sicer ostali brez dveh pomembnih napadalcev Daliborja Volaša in Etiena Velikonje.

Celotna odškodnina po novem v roke Maribora
Spomnimo se zgodbe ob prihodu obetavnega napadalca v Ljudski vrt. Poleti 2010 se je Maribor dogovoril s predstavniki Interblocka, da bo ob morebitnem prestopu Roberta Berića delitev odškodnine med kluboma v razmerju 50:50. Maribor je po novem dogovoru s predstavniki Interblocka odkupil drugo polovico in ima zdaj pod svojim okriljem celotno lastništvo, s tem pa tudi ustreznejše izhodišče za morebitni prestop v prihodnosti.

Bo sledil nov rekordni prestop?
Berić je po izpadu Interblocka v 2. ligo odšel v Maribor skupaj z Josipom Iličićem. Kranjčan je pred dvema poletjema zablestel kot meteor in po izjemnih predstavah v evropskih tekmovanjih prestopil v Palermo, ki je sicer izločil Maribor v Evropski ligi. Sicilijanci so za navdahnjenega napadalnega vezista Štajercem odšteli kar 2,3 milijona evrov, kar je rekordni prestopni znesek za nogometaša iz slovenskega državnega prvenstva.

"Vijoličasti" po podvig v Rim
Dobre predstave Maribora v skupini J Evropske lige lahko še močno dvignejo ceno in povpraševanje. A bolj kot prodajanje zdaj "vijoličaste" zanima tekmovanje: po 1. krogu vodijo v skupini s Tottenhamom, Laziem in Panathinaikosom.

Na Olimpicu v Rimu jih v 2. krogu čakajo "belo-sinjemodri", ki so medtem po dveh porazih v Serii A v minulem krogu le prišli do zmage - z 2:1 so ugnali Sieno. Uefa je za sodnike na tekmi delegirala Poljake, glavni delilec pravice pa bo Szymon Marciniak.

EVROPSKA LIGA

SKUPINA J, 2. krog

Četrtek ob 19.00 (na TVS 2 in MMC-ju):

LAZIO - MARIBOR

PANATHINAIKOS - TOTTENHAM

Lestvica:                         
MARIBOR           1  1 0 0  3:0  3
LAZIO             1  0 1 0  0:0  1
TOTTENHAM         1  0 1 0  0:0  1
PANATHINAIKOS     1  0 0 1  0:3  0
                                  
Maribor želi nadaljevati niz neporaženosti
Dvakrat 4:0 razveselilo celo zategnjenega Erikssona
Vijoličasti v Rim po točke