Prva prvenstvena zmaga ni mogla sprati slabega okusa pri mariborskih navijačih po porazu proti Rosenborgu. Foto: www.alesfevzer.com
Prva prvenstvena zmaga ni mogla sprati slabega okusa pri mariborskih navijačih po porazu proti Rosenborgu. Foto: www.alesfevzer.com

"Odstop ni bil sprejet in nikoli ne bo, dokler bomo zmagovali. Odstop je bil ponujen po zmagi, ne po porazu," je za Večer povedal Zahovič.

Milanič je bil kljub prvi prvenstveni zmagi v novi sezoni tudi v soboto deležen žvižgov s tribun Ljudskega vrta. "Trener je samo človek. Popolnoma ga razumem. Argumenti so na njegovi strani. Tekmo končamo z golom, pa se slišijo žvižgi trenerju? Groza!" je trenerja v bran vzel Zahovič.

Maribor si je oddahnil

"Trener je človek, ima ženo in otroke. Lepo je rekel: 'Zmagal sem, pa mi žvižgajo.' Ni kriv on, krivi smo mi v klubu. Dovolili smo, da se je ustvarilo stanje, ko lahko vsaka čistilka žali klub in trenerja. Tega ne bom več dovolil. Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub," je bil oster Zahovič.

"Žvižga se najuspešnejšemu trenerju v zgodovini. Je to normalno? To je problem pokvarjenosti. Ante Šimundža, največja legenda kluba, je šel, ker so ga pljunili. Tega ne bom več dovolil. Če je treba, grem v 'fajt' z vsemi, samo ne z Violami, ki so ugled kluba. NK Maribor daje dodano kakovost mestu, ne pa TAM in 'šraufenciger'," je za Večer med drugim še povedal Zahovič.

Maribor v torek čaka povratna tekma 3. predkroga za Ligo prvakov proti Rosenborgu. Norvežani so v Ljudskem vrtu slavili s 3:1, a Zahovič ne obupuje. "Prepričan sem, da gremo čez Rosenborg. Maribor ima sto življenj," izjavo Zahoviča prenaša Večer.