Etien Velikonja je prejšnjo sezono zaradi hude poškodbe kolena izpustil, v letošnji pa je dosegel štiri zadetke. Foto: MMC RTV SLO
Etien Velikonja je prejšnjo sezono zaradi hude poškodbe kolena izpustil, v letošnji pa je dosegel štiri zadetke. Foto: MMC RTV SLO
Velikonja vrtnice zamenjal za vijolice

Novico sta potrdila športna direktorja obeh slovenskih nogometnih prvoligašev, Uroš Dovžak in Zlatko Zahovič. Prestop je bil aktualen že pred začetkom prvenstva, a se kluba nista mogla dogovoriti glede odškodnine. Po neuradnih podatkih naj bi Mariborčani zdaj odšteli okoli 100.000 evrov, oba kluba pa naj bi si razdelila tudi denar od odškodnine pri naslednjem prestopu v tujino.

"Najprej bi se rad zahvalil ND Gorica za vse, kar sem se tukaj naučil in tukaj doživel. To bo vedno moj domači klub. Posebna hvala vsem, s katerimi sem sodeloval, soigralcem in navijačem, ki so mi stali ob strani v dobrem in slabem. Na klub imam zelo lepe spomine, zmage ekipe in goli pa so nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v igranje za Gorico. Posebno sem vesel, ker smo s soigralci postali dobri prijatelji," je povedal Velikonja, ki je z Mariborom podpisal pogodbo do leta 2013.

Uveljavitev v Mariboru ni uspela
Plut, 22-letni napadalec iz Semiča, je z Goričani podpisal štiriinpolletno pogodbo. Plut se je uveljavil v dresu Luke Koper, od koder je poleti 2008 prestopil k "vijoličastim", za katere je na 64 prvoligaških tekmah zabil 14 golov in leta 2009 osvojil naslov državnega prvaka.

Vrste Maribor je zapustil še en napadalec David Bunderla, ki bo okrepil vrste Kopra. 23-letni napadalec je letos le trikrat zaigral v Prvi ligi si, skupno pa je v dveh letih na 38 prvoligaških tekmah dosegel le en ogl za štajerski klub. Bunderla je v sezoni 2007/08 zablestel v Primorju, ko je dosegel kar 17 golov.

Velikonja vrtnice zamenjal za vijolice