Veselje nogometašev Zavrča v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje nogometašev Zavrča v Stožicah. Foto: www.alesfevzer.com
Albert Riera
Albert Riera, zveneče ime v zasedbi Zavrča. Nekdanji nogometaš Mallorce, Bordeauxa, Espanyola, Manchester Cityja, Liverpoola, Olympiacosa, Galatasaraya, Watforda in Udineseja je v igro vstopil v 65. minuti tekme. Foto: www.alesfevzer.com
Marcos Tavares
Takole je Marcos Tavares potisnil žogo v mrežo za 1:0, a njegov zadetek na koncu ni bil dovolj za zmago nad Domžalami. Foto: BoBo
false
Nogometaši Gorice so še tretjič zapored okusili grenkobo poraza. Vseeno njihov spodrsljaj ob porazu vodilne Olimpije ni tako hud, za Ljubljančani na prvenstveni lestvici še vedno zaostajajo za štiri točke. Foto: MMC RTV SLO/Ervin Čurlič
Amar Rahmanović
Amar Rahmanović je z bele točke zatresel mrežo Krškega. Foto: www.alesfevzer.com
Marin Perić
Marin Perić je v 94. minuti Krki zagotovil zmago nad zadnjeuvrščenim Celjem. Foto: www.alesfevzer.com
Izjemne obrambe Vidmarja v Ljudskem vrtu
Škarjice Matjašiča vrhunec tekme Olimpija - Zavrč
Rudar Gorici prizadejal tretji zaporedni poraz

Po zmagi nad Mariborom v prejšnjem krogu je nogometašem Zavrča v 11. krogu Prve lige Telekom Slovenije uspel še en izjemen podvig - v Stožicah so z 2:0 premagali vodilno Olimpijo.

Gostje iz Haloz so oba zadetka dosegli že v prvi polovici prvega polčasa, ko je najprej z roba kazenskega prostora zadel Veljko Batrović, nato je z neverjetnim golom s škarjicami domačega vratarja Aleksandra Šeligo ugnal še Jure Matjašič.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu želeli z zmago nad Domžalami nekoliko umiriti očitno nekoliko razburkane razmere v klubu in ob njem, a so imeli gostje nekoliko drugačne načrte. Vodilni zadetek Marcosa Tavaresa je izničil Slobodan Vuk in postavil končni izid 1:1. V Velenju je Gorica klonila še tretjič zapored, Krka si je zmago nad Celjem priborila šele v 94. minuti.

Matjašič z mojstrovino potrdil vodstvo Zavrča
Čeprav je Olimpija konkretneje začela tekmo in sprožila dva nenatančna strela, je Zavrč hitro prišel do velike prednosti. Najprej je v 12. minuti zadel Batrović, ki je zadel z roba kazenskega prostora. Žoga se je v mrežo odbila od vratnice. Pet minut zatem so gostje, pri katerih je Albert Riera začel na klopi, vodili že z 2:0 po mojstrovini Matjašiča, ki je Šeligo premagal s strelom s tako imenovanimi škarjicami. Olimpija je nato začela rahlo pritiskati, imela nekaj polpriložnosti, v 41. minuti je bil Rok Kronaveter s prostega strela le malce premalo natančen za znižanje zaostanka proti ekipi, ki je po visokem vodstvu sicer delovala dobro.

Jalovi poskusi Olimpije
V uvodu drugega polčasa je Olimpija pritisnila, a brez kakšnega pravega zaključka. V 65. minuti je svoj debi na slovenski sceni dočakal Riera, ki je bil nato priča Olimpijine prevlade. Med drugim so Ljubljančani izvedli kar 11 kotov, a iz vsega tega niso znali narediti ničesar konkretnega, tako da se je Zavrč veselil nove velike zmage.

Tavares z bližine potisnil žogo v mrežo
Novi trener Maribora Krunoslav Jurčić v krstnem nastopu v Ljudskem vrtu ni dočakal zmage. Njegovi izbranci so imeli prevlado na igrišču, a te niso znali unovčiti. Domžalski vratar Nejc Vidmar je spet potrdil vrhunsko formo. Igra je bila živahna, Mariborčani pa so v prvem polčasu imeli več priložnosti. Že prvi minuti je Dare Vršič z roba kazenskega prostora sprožil močan strel, Vidmar pa je žogo odbil v kot. V 18. minuti je s podobne razdalje poskusil še Agim Ibraimi, a je Vidmar žogo ukrotil. A tudi domača obramba je imela kar nekaj dela z Domžalčani, ki pa niso poslali žoge v okvir vrat. Obramba vijoličastih se je v tej sezoni večkrat izkazala za nezanesljivo.

Eno takih daril bi lahko izkoristil Aladin Šišić, vendar je Jasmin Handanović z odbojem rešil nevarno situacijo.

Vuk poskrbel za izenačenje
V drugem polčasu so Mariborčani močno pritisnili. V 48. minuti je Mendy z dvanajstih metrov streljal močno in natančno, Vidmar pa je s skrajnim naporom žogo odbil v kot. Minuto pozneje je Tavares le razveselil domače navijače. To je bila napaka obrambe, kjer je Tavares žogo sprejel tik za Vidmarjem, ga preigral in jo poslal v mrežo. Po slabi uri igre so na površje spet priplavale težave obrambe Maribora. Matic Črnic je izvedel prosti strel s 30 metrov. Žoga se je po zmedi v kazenskem prostoru odbila do Slobodana Vuka, ki jo je s 15 metrov poslal v desni spodnji kot. Kljub prejetemu zadetku so domači nadaljevali pritisk na polovici Domžal. V 60. minuti je Vidmar na golovi črti ubranil Mendyjev strel z glavo. Po dobri uri igre je Tavares zadel levo vratnico. V 77. minuti je novinec v vrstah vijoličastih Marko Janković z leve strani lepo našel Brazilca v kazenskem prostoru, a je žogo z glavo poslal tik mimo desne vratnice.

V 83. minuti je Marwan Kabha stekel v kazenski prostor in streljal mimo gola. Tri minute pozneje je Vidmar spet uspešno posredoval ob strelu Tavaresa z glavo. V zadnjih minutah se je igra povsem preselila na domžalsko polovico, toda spremembe rezultata gledalci niso dočakali.

Perić zadel v 94. minuti za zmago Krke
Po relativno mirnem uvodu tekme v Novem mestu so bili v nadaljevanju Celjani tisti, ki so konkretneje napadli tekmečeva vrata. Eden dejavnejših je bil Valon Ahmedi, ki pa mu v nekaj poskusih ni uspelo premagati domačega vratarja Miodraga Mitrovića. Ta je imel največ dela v 21. minuti, ko je predenj prišel Ivan Firer, a je bil zmagovalec tega dvoboja Krkin vratar. Firer je zapravil še eno priložnost v 31. minuti, kar je bil tudi zadnji nevarnejši poskus v tem delu igre. Gledalci so morali na zadetek počakati do 94. minute. Ko je po strelih Blaža Vrhovca, ki je meril malce previsoko, in debitanta Grege Končarja, ki je s strelom z glavo za malo zgrešil vrata gostov, kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, pa je v četrti minuti sodniškega dodatka udaril Marin Perić, ki je do žoge prišel nekoliko srečno po podaji s prostega strela.

Goričani klonili tretjič zapored
Nogometaši Rudarja so tekmo proti Gorici odločneje začeli in v sedmi minuti nevarno zapretili, ko je streljal Stjepan Babić, žoga je zadela Alena Jogana in skorajda končala v mreži gostov. Primorci so se začeli prebujati po 15 minutah, v 18. minuti je poskusil Blessing Eleke, ki je prišel sam pred Mateja Radana, a malce z desne strani slabo zaključil. Sedem minut pozneje so gostitelji povedli, Mario Babić je na desni strani iz igre vrgel dva branilca in žogo poslal v mrežo ob oddaljeni vratnici. Po golu je sledilo mirnejše nadaljevanje brez pravih priložnosti, še naprej pa so imeli žogo več v svoji posesti Velenjčani. V drugem polčasu je prav tako bolje začel Rudar in v 57. minuti dosegel zadetek po poskusu Amerja Krcića, a so ga sodniki razveljavili, ker je bil Mario Babić v prepovedanem položaju in oviral vratarja. V 74. minuti je imela lepo priložnost tudi Gorica, ko sta bila po podaji z desne strani pred vrati malce prepočasna Eleke in Amel Džuzdanović. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Koper gladko odpravil Krško
Koprčani so proti Krškemu prekinili niz treh porazov, zmagali so s 4:0. V 10. minuti se je po podaji z desne strani v gneči pred vrati gostov najbolje znašel spretni Josip Ivančić, ki je z natančnim strelom z 10 metrov zadel za 1:0. Deset minut po začetku drugega polčasa so Koprčani podvojili prednost. Gregor Sikošek je v kazenskem prostoru podrl Davorja Škerjanca, Amar Rahmanović pa je bil natančen z bele točke. Le dve minuti pozneje je na drugi strani Luka Volarič dobro streljal s 25 metrov, toda Vasja Simčič je ostal nepremagan. V 63. minuti je po Škerjančevi podaji Ivančić slabo streljal iz ugodnega položaja, 16 minut zatem pa je Koper vodil s 3:0, potem ko je po podaji Denisa Šmeja z desne strani Leo Štulac z glavo z več kot desetih metrov ugnal nemočnega Zalokarja.

Že v sodniškem dodatku je iz neposredne bližine po Zalokarjevi nespretnosti veliko priložnost zapravil Luka Vekić, a se je v tretji minuti sodniškega podaljška odkupil, ko je zadel z natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Krčani nadaljujejo strelski post, ki je zdaj dolg že 390 minut.

Prva liga Telekom Slovenije, 11. krog:
KRKA - CELJE 1:0 (0:0)
300; Perić 94.

Krka: Mitrović, Ejup, Bogdan, Marotti, Vučkić, Dežmar (80./Končar), Mojstrovič, Fuček, Novinić (62./Aniekan), Dangubić (73./Perić), Kastrevec.

Celje: Kotnik, Soria, Kous, Krajcer, Vidmajer, Klapan, Vrhovec, Ahmedi, Firer, Đurković (81./Spremo), De Sousa.

Sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)


RUDAR - GORICA 1:0 (1:0)
500; M. Babić 25.

Rudar: Radan, Kašnik, Krcić, Trifković (75./Tolimir), Prašnikar (80./Grgić), S. Babić, Kocić, Bolha, Ihbeisheh (60./Jahić), Knezović, M. Babić.

Gorica: Sorčan, Škarabot (73./Humar), Širok, Burgić, Arčon (65./Celcer), Kolenc (57./Martinović), Eleke, Kavčič, Džuzdanović, Jogan, Johnson.

Sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana)


OLIMPIJA - ZAVRČ 0:2 (0:2)
3.500; Batrović 12., Matjašič 18.

Olimpija: Šeliga, Klinar, Ontivero (63./Djermanović), Kronaveter (58./Da Silva), Matić, Šporar, Fink, Kapun (46./Mimoun), Bajrić, Mitrović, Henty.

Zavrč: Bajza, Rogač, Matjašič, Zorko (65./Riera), Datković, Mužek, Pihler, Petrović, Tahiraj (84./Glavica), Batrović (72./Cvek), Kokorović.

Sodnik: Damir Skomina (Koper)


MARIBOR - DOMŽALE 1:1 (0:0)
4.500; Tavares 49.; Vuk 58.

Maribor: Handanović, Stojanović, Mertelj, Šuler, Viler, Ibraimi (81./Bohar), Kabha, Filipović, Vršič (62./Janković), Tavares, Mendy (86./Volaš).

Domžale: Vidmar, Skubic, Dobrovljc, Horić, Trajkovski, Šišić (59./Juninho), Horvat, Vetrih (81./Zec), Črnic, Majer (53./Vuk), Mance.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


LUKA KOPER - KRŠKO 4:0 (1:0)
300; Ivančić 10., Rahmanović 55./11-m, Štulac 79., Vekić 93.

Luka Koper: Simčič, Pavič, Memolla, Hadžić (82./Posavac), Del Toro, Tomić, Štulac, Ivančić (73./Štromajer), Šme, Škerjanc (86./Vekić), Rahmanović.

Krško: Zalokar, Petric, Volarič, Urbanč (81./Felja), Poljanec, Jakolič, Drnovšek, Sikošek, Štefanac (71./Obed), Perković, Petranič (59./Čeh).

Sodnik: Rade Obrenović (Ljubljana)

Lestvica:                             
OLIMPIJA            11  8 1 2 30:7  25
GORICA              11  7 0 4 21:20 21
DOMŽALE             11  6 2 3 18:9  20
ZAVRČ               11  5 3 3 11:9  18
MARIBOR             11  4 4 3 16:13 16
RUDAR               11  3 4 4 11:13 13
KRKA                11  3 4 4 10:16 13
LUKA KOPER          11  3 2 6 16:18 11
KRŠKO               11  2 3 6  5:17  9
CELJE               11  1 3 7  6:22  6
                                      

Izjemne obrambe Vidmarja v Ljudskem vrtu
Škarjice Matjašiča vrhunec tekme Olimpija - Zavrč
Rudar Gorici prizadejal tretji zaporedni poraz